© 2014
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 
Πραγματοποιημένες
Εκδηλώσεις

28.04-02.05.14: Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσίασε στο Κτήριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την πιο πρόσφατη παράσταση των Rimini Protokoll με τίτλο «Situation Rooms». H κορυφαία ευρωπαϊκή πρωτοποριακή ομάδα Rimini Protokoll, που διεύρυνε όσο κανείς άλλος την έννοια του θεάτρου-ντοκουμέντου, έστησε στην Αθήνα ένα αντισυμβατικό και άκρως πολιτικοποιημένο ζωντανό βιντεοπαιχνίδι. Το «Situation Rooms» αποτελεί ένα συναρπαστικό πολυσινεμά, μια επαυξημένη πραγματικότητα, τρισδιάστατη, στο βαθμό που μόνο το θέατρο μπορεί να είναι.

08.05.14: Πραγματοποιήθηκε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» ευρωπαϊκό συνέδριο με τίτλο «MENARINI DIAGNOSTIC INTERNATIONAL - NURSES MEETING».

30.05.14: Το ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Ασφαλιστικής διοργανώθηκε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»


Στο πλαίσιο της έκθεσης «Η Κατάκτηση του Διαστήματος» και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» σειρά διαλέξεων. Μετά τις διαλέξεις ακολούθησε παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια. Οι διαλέξεις ήταν οι εξής:

11.04.14: Διάλεξη με τίτλο «Αναζητώντας την αλήθεια με το φως» του κ. Βασίλη Χαρμανδάρη, Αναπληρωτή Καθηγητή, Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

25.04.14: Διάλεξη με τίτλο «Ήχοι από το διάστημα» της κας Φιόρης-Αναστασίας Μεταλληνού, μεταδιδακτορικής ερευνήτριας του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

09.05.14: Διάλεξη με τίτλο «Πώς η διαστημική παρατήρηση και παρακολούθηση της Γης φέρνει την ανατροπή στην ανίχνευση και καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών» του κ. Χαράλαμπου Κοντοέ, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την ίδια ημέρα τα Μουσικά Σύνολα του «Ελληνικού Κόσμου» έδωσαν στο αίθριο συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας για τα αστέρια...» υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη, ενώ τη χορωδία διηύθυνε η κα Χρυσούλα Τσιμούρη.

30.05.14: Διάλεξη με θέμα «Η Κατάκτηση του Διαστήματος: Ματιά στο μέλλον» από τον κ. Ξενοφώντα Μουσά, αστρονόμο, Καθηγητή Φυσικής Διαστήματος και Διευθυντή του Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Προσεχείς
Εκδηλώσεις

01.06.14: Θα πραγματοποιηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο» ημερίδα με θέμα «1ο Forum Φαρμακοποιών - Φαρμακείο & Εναλλακτικές Θεραπείες».

15.06.14: Θα παρουσιαστεί παράσταση των μαθητών της σχολής χορού ANGEL DANCESPORT ACADEMY.

18.06.14: Διάλεξη με θέμα «Τα μελτέμια του ήλιου: Εξερεύνηση των πηγών της ηλιακής δραστηριότητας με πρωτοποριακές διαστημικές αποστολές» του κ. Άγγελου Βουρλίδα, Space Science Division, Naval Research Labaratory, Ουάσινγκτον.

30.06-03.07.14: Ο διαγωνισμός κλασικού και μοντέρνου χορού International Dance Competition Hellas διοργανώνεται από το 2001 και θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» με τη συμμετοχή χορευτών από όλο τον κόσμο.

10.07.14: Σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το Linkage Network η πρότυπη σχολή ηγεσίας της Ελλάδας, παρουσιάζει τον Dr Scott Parazynski, πρώην αστροναύτη της NASA, σε ένα διαδραστικό βιωματικό μάθημα ηγεσίας και αυτοεκπαίδευσης. Μαζί του κορυφαίοι CEOs εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε ένα δημιουργικό διάλογο.
Ο Dr Scott Parazynski έχει επτά διαστημικές αποστολές στο ενεργητικό του, έχει κατακτήσει δύο φορές την κορυφή του Έβερεστ, είναι εφευρέτης και ένας από τους πιο συναρπαστικούς ομιλητές στον κόσμο.