© 2014
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 
«Καλοκαίρι στην πόλη 2014»

Όταν τα σχολεία κλείσουν, την ημέρα που το παιχνίδι και η διασκέδαση θα πάρουν και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο, το «Καλοκαίρι στην πόλη» θα ανοίξει τις πύλες του, για 16η συνεχή χρονιά, με σκοπό να ταξιδέψει τους «κατασκηνωτές» του, παιδιά από 5 έως 12 ετών, στις γωνιές του κόσμου. Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα προτείνει νέες διαδρομές και εξερευνήσεις!

Δύο ευρύτερες θεματικές, επιμέρους θέματα και δράσεις θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά καθΆ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού:

Θεοί και πλανήτες: μια συνάντηση διαστημική!
(16-27 Ιουνίου, 14-25 Ιουλίου)

Ερμής, Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος... Πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ή αγαπημένοι και ξακουστοί θεοί της ελληνικής μυθολογίας; Γιατί οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος φέρουν τα ονόματα θεών; Και ποιος τους βάφτισε έτσι; Μπλέκουμε την αστρονομία με τη μυθολογία και ταξιδεύουμε στο διάστημα για να ανακαλύψουμε πλανήτες, τον καθένα με το δικό του ξεχωριστό μύθο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη μοναδική του θέση στον ουράνιο θόλο! Η κατάκτηση του διαστήματος από την αρχαιότητα έως σήμερα μας εμπνέει για παιχνίδι, γέλιο, κατασκευές και δημιουργικές, περιπετειώδεις στιγμές!

Το διαστημικό λεωφορείο «ΙΜΕ Απόλλων» θα εκτοξευτεί με προορισμό τα βάθη του ουράνιου «ωκεανού». Επιβάτες του είστε όλοι εσείς: παιδιά με φαντασία που αγαπούν την περιπέτεια, το παιχνίδι και τη γνώση!
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Κρατήστε θέση έγκαιρα!

«Με μια ορθοπεταλιά, στης Ελλάδας την κάθε γωνιά!»
(30 Ιουνίου-11 Ιουλίου, 25 Αυγούστου-5 Σεπτεμβρίου)

Ελλάδα: γαλάζιος ουρανός, θάλασσα, κατάλευκα σπίτια, μέρη γεμάτα φως και ήλιο. Ωστόσο η Ελλάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο!

Ένας ονειροπόλος ποδηλάτης μάς παρασύρει στο ταξίδι του σε γνωστές αλλά και άγνωστες γωνιές της χώρας, στις «μυρωδιές» και στις ιστορίες της. Γινόμαστε συνοδοιπόροι του και «γευόμαστε» ξεχωριστές πλευρές της πατρίδας μας, γνωρίζοντας την παράδοση, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της. Με μια ορθοπεταλιά βρισκόμαστε από τη Θράκη στη Μακεδονία και από το βουνό των Κενταύρων στη γενέτειρα του θεού Δία, την Κρήτη. Πετρόχτιστα γεφύρια, μεσαιωνικά κάστρα, κορυφές και ποτάμια, καντάδες και σούστες, λιμάνια και καταγάλανα νερά, διαφορετικές γεύσεις και μυρωδιές! Πόσες μυστικές ομορφιές θα ανακαλύψουμε αυτές τις δέκα ημέρες;


Για όσους ενδιαφέρονται, θα πραγματοποιηθούν και επιπλέον μεσημεριανές δραστηριότητες με εξωτερικούς συνεργάτες:

Kids Yoga, με την ομάδα Funky Yoga Kids
Ευκαιρία για γυμναστική, ισορροπία, συνεργασία και χαλάρωση μέσω της γιόγκα.

«Η ορχήστρα και το τσίρκο μπήκαν στο χορό!» με την ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ
Ένα ευχάριστο και πρωτότυπο εργαστήρι για παιδιά, στο οποίο η μουσική, το τσίρκο και ο δημιουργικός χορός συναντιούνται!

«Ας ταξιδέψουμε με τη μουσική!!!» με το μουσικό Γιώργο Κωνσταντινίδη
Ήχοι από μουσικά έργα και πολλές δραστηριότητες με αφορμή ένα είδος μουσικής ή τη ζωή και το έργο ενός συνθέτη.