© 2014
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 
Αγαπητά μέλη,

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τον θάνατο του αείμνηστου Λάζαρου Εφραίμογλου, του ανθρώπου που διέθετε μια αρχοντιά της ψυχής και ένα ηθικό μεγαλείο που σπάνια συναντάμε πλέον. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζει πάντα με επιτυχία την αξιόλογη πορεία που ονειρεύτηκε ο ιδρυτής του, αφού στο τιμόνι του υπάρχουν άνθρωποι με την ίδια ανωτερότητα, καλλιέργεια και βαθειά πνευματικότητα.

Κατ΄αυτήν την έννοια καλούμε και όλους εσας, τους Φίλους του ΙΜΕ, να δείξτε έμπρακτα την αγάπη σας προς τη χώρα μας, στηρίζοντας το έργο του Ιδρύματος που αποσκοπεί στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Ας ελπίσουμε ότι μια νέα εποχή γεννιέται στην Ελλάδα σε πείσμα όσων προσβλέπουν στην χρεωκοπία μας. Ήδη η άνοδος των αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό έδωσε νέα πνοή στην χώρα μας και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον. Άλλωστε η Ελλάδα είχε ανέκαθεν την ικανότητα να αναδύεται μέσα από τις στάχτες της, χρειάζεται όμως έμπνευση, σχέδιο, γενναιότητα και λογική. Ήρθε η εποχή να μάθουμε επι τέλους από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αυθεντικές αξίες, πιο τολμηροί από άλλους γιατί βλέπουν πέρα από τον ορίζοντα, οι οποίοι με τις γνώσεις και το έργο τους μας καθοδηγούν, όπως ακριβώς έκανε και ο ιδρυτής μας.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Κυριακή 6 Απριλίου διεξήχθησαν οι εκλογές του Συλλόγου Φίλων του ΙΜΕ και τα εκλεγέντα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι: Λύντια Μαστρονικολή Βασταρδή, Μαρία Παπαδοπούλου, Τζούλια Λαγκαδιανού, Σπύρος Ρεπούσης, Λουκία Παπαχατζή, Ειρήνη Χάνα και Δήμητρα Κάτρη Αλεξοπούλου. Για την εξελεγκτική επιτροπή, εκλέχτηκαν οι: Χριστίνα Μπεζαντάκου, Βασιλική Ρήγα και Φανή Βουγά Μορντώ.

Οι διακοπές του καλοκαιριού, που τόσο τις έχουμε ανάγκη, πλησιάζουν. Ήδη μπήκε ο Ιούνιος και αρχίσαμε να ονειρευόμαστε τη γοητευτική ομορφιά των ελληνικών νησιών. Ας είμαστε γελαστοί, ευδιάθετοι και χαλαροί ώστε να χαρούμε αυτές τις στιγμές μακριά από τα προβλήματα που δηλητηριάζουν την καθημερινότητά μας. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αξία των διακοπών.

Σας εύχομαι να χαρείτε ένα ξέγνοιαστο ελληνικό καλοκαίρι.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Λύντια Μαστρονικολή-Βασταρδή

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων IME