© 2014
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2014

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συμμετείχε και φέτος στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, παρέχοντας δωρεάν είσοδο από τις 10:00 έως και τις 18:00 στην έκθεση «Αχνάρια Μεγαλοπρέπειας. Μια νέα ματιά στην παράδοση της ελληνικής γυναικείας φορεσιάς», όπου παρουσιάζονται ελληνικά τοπικά ενδύματα των συλλογών του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.


«Αχνάρια Μεγαλοπρέπειας. Μια νέα ματιά στην παράδοση της ελληνικής γυναικείας φορεσιάς»
Εγκαίνια έκθεσης

Την Τετάρτη 7 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Αχνάρια Μεγαλοπρέπειας. Μια νέα ματιά στην παράδοση της ελληνικής γυναικείας φορεσιάς», στην οποία παρουσιάζονται ελληνικά τοπικά ενδύματα των συλλογών του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Κούλας Λαιμού, η σύλληψη είναι της κας Ιωάννας Παπαντωνίου και η σκηνογραφία του κ. Σταμάτη Ζάννου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» κα Σοφία Εφραίμογλου και η σκηνογράφος-ενδυματολόγος και Πρόεδρος του ΠΛΙ κα Ιωάννα Παπαντωνίου.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους: Η Πρόεδρος του ΙΜΕ κα Ουρανία Εφραίμογλου, ο Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ και Πρέσβης επί τιμή κ. Ηλίας Κλης, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Φιλοκτήμων Αρναούτογλου, η Γραμματέας του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ κα Ζέφη Δημαδάμα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Φουντάς, η Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ κα Ράνια Αικατερινάρη, η Διοικητική Γραμματέας της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας κα Λίτσα Παρζάλη, η Έφορος του Εργαστηρίου Εθνικών Ενδυμασιών του Λυκείου Ελληνίδων κα Έφη Μαρδιτσοπούλου, ο σχεδιαστής μόδας κ. Γιάννης Τσεκλένης, ο σκηνογράφος κ. Διονύσης Φωτόπουλος, η σκηνογράφος κα Εύα Νάθενα, η σχεδιάστρια κοσμημάτων κα Κατερίνα Ψωμά, η ηθοποιός κα Μιμή Ντενίση, ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου κ. Ιάσονας Τριανταφυλλίδης και πολλοί άλλοι.