Με Εντυπωσιακή, μοντέρνα, συγκινητική αναπαράσταση. Όμορφή εμπειρία και ενημερωτική. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Έλενα Κουντουρά Βουλευτής Ν.Δ. 31/3/2004

Σας ευχαριστώ για τη χαρά που μου δώσατε να θαυμάσω την υπέροχη έκθεση φτιαγμένη με τόσο μεράκι.
Συγχαρητήρια

Αθανάσιος Κριτσινέλης Διευθυντής Λαμπαδηδρομίας της «Αθήνα 2004» 31/3/2004

Νομίζω ότι οι μαθητές μας σήμερα κατάλαβαν ότι τα μαθηματικά μπορούν να είναι και διασκεδαστικά. Εξαιρετική έκθεση για την οποία πρέπει να αφιερώσατε πολύ χρόνο και σκέψη. Μακάρι η τάξη μου να ήταν ένας κόσμος μαθηματικών όπως αυτός που επισκέφθηκα.
Συγχαρητήρια!

TASIS HELLENIC INTERNATIONAL 25/4/2004

Όσοι εργαζόμαστε στα μουσεία της Κροατίας (στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κορατίας και το Μουσείο του Ζάγκρεμπ) χαιρόματε ιδιαίτερα να βλέπουμε μοναδικά μουσεία σαν το δικό σας. Να είστε περήφανοι για το έργο σας. Ήταν μια διασκεδαστική και επιμορφωτική επίσκεψη.
Σας ευχαριστούμε όλους.

Srecko Leiner, Vesna Leiner Ζάγκρεμπ, Κροατία 5/5/2004

Ήταν (είναι και θα είναι) ένα θαύμα! Όχι εικονικό αλλά των εικόνων. Σας εύχομαι ευτυχία, ώστε να μεγεθύνετε την ευτυχία όλων μέσα από την επίγνωση των γνώσεων που διαδίδετε!

Γιώργος Καλός Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας 7/5/2004


Επισκέψεις Υπουργών στο Πολιτιστικό Κέντρο

Στις 7 Μαΐου 2004 ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Καλός επισκέφθηκε τον «Ελληνικό Κόσμο», ενημερώθηκε για τα προγράμματά του και γνώρισε το έργο του Ιδρύματος.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2004 ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης εγκαινίασε το πρόγραμμα Εικονικής Πραγματικότητας «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου υποδέχτηκαν τον Υφυπουργό και τον ξενάγησαν σε όλες τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου».

Ο κ. Τατούλης, όπως και ο κ. Καλός λίγες μέρες νωρίτερα, ξεναγήθηκε στις «Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μία άλλη έκθεση», που φέρνουν στο φως άγνωστες πτυχές της ιστορίας των Αγώνων, και περιηγήθηκε εικονικά τα προγράμματα που προβάλλονται στο σύστημα Εικονικής Πραγματικότητας «Κιβωτός»: «Το Εργαστήρι του Φειδία στην Ολυμπία», «Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο» και «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία».

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε ακόμη την άλλη μεγάλη έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών». Επίσης, ενημερώθηκε για τις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις του Ιδρύματος για το συνολικό έργο του.

Ο Υφυπουργός εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το νέο χώρο του «Ελληνικού Κόσμου», το Κτήριο 7, και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων των νέων κτηρίων «Θόλος» και «Θέατρον», που θα είναι έτοιμα το 2006. Τέλος, επισκέφθηκε το χώρο που θα φιλοξενήσει την Ολυμπιακή Πλατεία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Προτού αποχωρήσει από τον «Ελληνικό Κόσμο» έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων είπε: «Η εικονική πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η σταθερή αφετηρία της νέας πραγματικότητας, στην οποία όλοι θέλουμε να συμβάλουμε, στην οποία όλοι θέλουμε να είμαστε κοινωνοί. Μέσα από αυτή τη λειτουργία φαίνεται και ισχυροποιείται η εκπαίδευση και ο πολιτισμός. Και μέσα από την ανάπτυξη και την αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με αξιόπιστους ιδιωτικούς φορείς, όπως το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μπορούμε πλέον όλοι οι πολίτες να αισθανθούμε συνδημιουργοί της εικόνας του μέλλοντος».