Στις 5 Μαρτίου η εταιρεία PIRELLI πραγματοποίησε στο Κτήριο 1 του «Ελληνικού Κόσμου» εκδήλωση, όπου παρουσίασε νέα προϊόντα και τακτικές αγοράς σε στελέχη της από όλη την Ελλάδα.

Στις 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» εκπαιδευτικό πρόγραμμα των «Ερευνητών» με τίτλο «Ζωντανεύουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και να τους αναπαραστήσουν μέσα από εικόνες που τα ίδια δημιούργησαν.

Στις 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στο Κτήριο 7 του «Ελληνικού Κόσμου» τα εγκαίνια της έκθεσης του ζωγράφου κ. Απόστολου Κουρσοβίτη. Την έκθεση διοργάνωσε το Ίδρυμα Δημήτρη Ροντήρη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Αναστάσιος Νεράτζης.

Στις 14 Μαρτίου στον «Eλληνικό Kόσμο» τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις εικαστικές τέχνες, γνώρισαν τα υλικά τους και ξεδίπλωσαν ελεύθερα το ταλέντο τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Καλλιτεχνικές δημιουργίες».

Ο Σύλλογος Φίλων του ΙΜΕ διενήργησε εκλογές στις 14 Μαρτίου 2004 και επαναληπτικές στις 21 Μαρτίου, οπότε και αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στις 20 Μαρτίου έγινε στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Μυθολογικά Παραμύθια» των εκδόσεων Πατάκη.

Στις 21 Μαρτίου οι «Ερευνητές» πραγματοποίησαν στον «Eλληνικό Kόσμο» εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μια πολύχρωμη γειτονιά». Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά γνώρισαν τις εθνότητες που ζουν μαζί μας και έμαθαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις 28 Μαρτίου ο «Eλληνικός Kόσμος» ταξίδεψε τα παιδιά στον κόσμο του βιβλίου, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξίδι με το βιβλίο», που οργανώθηκε με την επιμέλεια των μουσειοπαιδαγωγών του ΙΜΕ.

Στις 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» εκδήλωση για τον εορτασμό των έξι χρόνων λειτουργίας του Κέντρου. Την ίδια μέρα εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση του ΙΜΕ «Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μία άλλη έκθεση». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων η βουλευτής κα Έλενα Κουντουρά, ο κ. Άρης Αραβανής, Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της TOYOTA Hellas (χορηγού της έκθεσης) και ο Διευθυντής Λαμπαδηδρομίας της «Αθήνα 2004» κ. Αθανάσιος Κριτσινέλης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΙΜΕ κ. Λάζαρος Εφραίμογλου, ενώ το μέχρι τώρα έργο και τα μελλοντικά σχέδια του Ιδρύματος παρουσίασε στους προσκεκλημένους ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Εφραίμογλου.

Στις 4 Απριλίου το ΙΜΕ γιόρτασε το Πάσχα προσκαλώντας τους μικρούς του φίλους σε μια εκδήλωση χαράς. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πάσχα το ελληνικό» τα παιδιά έφτιαξαν λαμπάδες και κούκλες από κουτάλες, τις «λαζαρίνες», και ήρθαν κοντά στα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας.

Στις 18 Απριλίου, στον «Ελληνικό Κόσμο», τα παιδιά που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των «Ερευνητών» «Ο κόσμος των παραμυθιών» ζωντάνεψαν τα παραμύθια και περιπλανήθηκαν στη μαγεία τους, μέσα από την αφήγηση, τη δραματοποίηση, τα παιχνίδια και τις κατασκευές.

Στις 21 Απριλίου ο Σύλλογος Φίλων του ΙΜΕ πραγματοποίησε ομιλία και προβολή διαφανειών με τίτλο «Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος» στο Κτήριο 7 του «Ελληνικού Κόσμου».

Στις 24 και 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο 6 του «Ελληνικού Κόσμου» εκδήλωση με τίτλο «Ο Γύρος του Κόσμου σε μία Μέρα». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο πολιτισμός πολλών χωρών του κόσμου, μέσα από ρυθμούς, γεύσεις και μουσικές των χωρών αυτών. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Στις 25 Aπριλίου οι μικροί φίλοι του «Ελληνικού Κόσμου» γνώρισαν τη νέα έκθεση του ΙΜΕ μέσα από το ομότιτλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Iστορίες από τους Oλυμπιακούς Aγώνες».

Από τις 5 έως τις 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στα Κτήρια 5 και 7 του «Ελληνικού Κόσμου» εκδήλωση της γνωστής εταιρείας φυτικών καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων APIVITA. Ακόμη, στο Κτήριο 7, παρουσιάστηκαν έργα ζωγράφων σχετικά με τις εκδηλώσεις. Στις 8 Μαΐου οργανώθηκε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Στις 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο 6 του «Ελληνικού Κόσμου» βραδιά προς τιμήν των αρχιτεκτόνων που συμμετείχαν σε συνέδριο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Το συνέδριο είχε θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος EUROPAN 7 και συμμετείχαν αντιπρόσωποι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στις 9 Mαΐου το IME γιόρτασε μαζί με γονείς και παιδιά τη Γιορτή της Μητέρας. Τα παιδιά έφτιαξαν όμορφα δώρα για τη μητέρα και τα χάρισαν με αγάπη στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Για τη μητέρα...».

Στις 16 Mαΐου πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΜΕ με τίτλο «Aπό τα σήματα καπνού... στα κινητά τηλέφωνα». Με σήματα καπνού ή σήματα μορς, με τηλέγραφο ή κινητό τηλέφωνο τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία των μέσων επικοινωνίας διαμέσου των αιώνων.

Στις 25 Μαΐου, στο Κτήριο 6 του «Ελληνικού Κόσμου», η γνωστή εταιρεία μόδας Louis Vuitton παρουσίασε το νέο ταξιδιωτικό της οδηγό, ο οποίος για το 2004 αναφέρεται στην Αθήνα.

Από τις 26 έως τις 29 Μαΐου το Ίδρυμα διοργάνωσε διεθνές συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός, Κοινωνίακαι Ταυτότητα» στο Κτήριο 7 του «Ελληνικού Κόσμου». Το συνέδριο έκλεισε ο Ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος με ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών.

Ο Σύλλογος Φίλων του ΙΜΕ πραγματοποίησε 10ήμερη εκδρομή στην Κάτω Ιταλία-Σικελία (Μεγάλη Ελλάδα) από 28 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2004.

Στις 30 Μαΐου ο «Ελληνικός Κόσμος» και οι «Ερευνητές» προσκάλεσαν τα παιδιά στο έργο «Ο Καραγκιόζης στην Αργώ του Ιάσονα». Ήταν μία πρωτότυπη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με ζωντανή μουσική και πολύ κέφι.