Αγαπητά μας μέλη,

Είμαστε πάλι όλοι μαζί, μετά τη νέα σύνθεση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, που εσείς αναδείξατε. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε. Είναι τιμή για χαρά για μας.

Ανανεωμένοι, με νέες δυνάμεις σε πρόσωπα και ιδέες, συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον τη στήριξή μας στο όραμα του ΙΜΕ, που καθημερινά γίνεται γνωστό σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Τα έργα για την ανάπτυξή του βρίσκονται σε ανοδική πορεία και οι δραστηριότητές του στον «Ελληνικό Κόσμο» είναι ό,τι πληρέστερο έχει να επιδείξει η πόλη της Παλλάδας Αθηνάς στους ξένους και Έλληνες επισκέπτες που θα υποδεχθεί κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Το καλοκαίρι που μας έρχεται ίσως για πολλούς να είναι πονοκέφαλος και αγωνία. Αντίθετα, εμείς εδώ στο ΙΜΕ είμαστε «... από καιρό έτοιμοι» με έργο και προτάσεις που αναδεικνύουν το εύρος της σκέψης του Ελληνισμού ως θεμελιακής αξίας στο σύγχρονο πολιτισμό. Εδώ θα παρουσιάσουμε στους επισκέπτες τον τρόπο που οι πρόγονοί μας έχτιζαν ναούς με γνώμονα την αρμονία, το θείον δέος, την αυστηρότητα της αισθητικής καλλιέργειας. Θα τους ξεναγήσουμε στους ιερούς τόπους της Άλτης, όπου οι αθλητές μας, μυημένοι στην αρχή του «ευ αγωνίζεσθαι», επεδίωκαν να στολίσουν την κεφαλή τους με τον ιερό κλώνο της αγριελιάς, τον κότινο, με μόνο τους όπλο την ευγενή άμιλλα και την πειθαρχημένη προετοιμασία τους. Εδώ οι επισκέπτες θα δουν και θα ακούσουν, θα αναρριγήσουν στο άκουσμα της αυθόρμητης ιαχής «νενικήκαμμεν».

Όλα αυτά όπως πιστά τα ζωντανέψαμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τη γνώση της αρχαιολογία και το... ασίγαστο μεράκι όλων μας. Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να κρατάμε τη δάδα της Μνήμης και ν' αφηγούμαστε τις ιστορίες του παππού Ομήρου και του θείου Πλάτωνα. Σας θέλουμε δίπλα μας και σας περιμένουμε όλους για να κοινωνήσουμε μαζί το φως και τις ιδέες της οικουμενικότητας του Ελληνισμού.

Καλό καλοκαίρι.

Μάγδα Χατζηδίνα

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων IME