© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Ημέρα Κυριακή, και μάλιστα πρωί
Στον «Ελληνικό Κόσμο», στην οδό Πειραιώς 254, οι μικροί μας φίλοι έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους με τρόπο δημιουργικό, αλλά και να κάνουν νέους φίλους!

Κάθε Κυριακή πρωί, από τον Οκτώβριο 2008 έως το Μάιο 2009, πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και διαρκούν μιάμιση ώρα. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό τμήμα. Αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία και ειδικότερα την Εικονική Πραγματικότητα, έχουν ποικίλη θεματολογία από την ελληνική αλλά και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση και παρουσιάζονται με πρωτότυπο και ελκυστικό τρόπο. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά παρακινούνται να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν και να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Πρωταγωνιστές στις εκπαιδευτικές αυτές δραστηριότητες είναι η ιστορία και η αρχαιολογία, η μυθολογία, η λαογραφία, το περιβάλλον, οι φυσικές επιστήμες, η τεχνολογία. Η διαδικασία μιας ανασκαφής, μυθικοί ήρωες όπως ο Θησέας και ο Ηρακλής, που συγκινούν ακόμη και σήμερα, η ελληνική διατροφή, τα έθιμα του καρναβαλιού και της Σαρακοστής, η μαγική τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας, το νερό ως πηγή της ζωής. Ακόμη, η έννοια της ανακύκλωσης, η λειτουργία της μνήμης και των αισθήσεων είναι ορισμένα από τα θέματα της φετινής χρονιάς.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, θα λειτουργήσουν και εργαστήρια, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φιλοτεχνήσουν μοναδικές δικές τους δημιουργίες.

Αναζητήστε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της περιόδου 2008-2009 και κλείστε γρήγορα θέση!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 212 254 0000 (κωδ. 0600)