© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Τι κοινό έχουν η Λίνα Νικολακοπούλου, η Hellenic Dance Company και ο Λάκης Λαζόπουλος με το έργο «Βιοπαλαιστής στη στέγη»; Τη «συνάντησή» τους στη σκηνή του «Θεάτρου», του νέου υπερσύγχρονου χώρου που λειτουργεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μέσα σε διάστημα λίγων μόλις μηνών, το «βιογραφικό» του νεότευκτου «Θεάτρου» κοσμείται από ονόματα σημαντικών δημιουργών, παραστάσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και ποικίλες εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν τις πρωτοποριακές δυνατότητές του.

Η αυλαία άνοιξε με δύο φαντασμαγορικές εκδηλώσεις στις 20 και 21 Μαρτίου 2008, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο τεύχος 34 του περιοδικού.

Στη συνέχεια δόθηκαν δύο συναυλίες με τον τίτλο «Ο Έρωτας κι ο Ουρανός - Ένα αφιέρωμα στη Λίνα Νικολακοπούλου», οι οποίες διοργανώθηκαν από την Επιτροπή Γονέων για το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού. Τραγούδια της αγαπημένης στιχουργού ερμήνευσαν η Χάρις Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Σταμάτης Κραουνάκης και το «Τρίφωνο». Συμμετείχαν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ και η Μαθητική Χορωδία του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, ενώ τη δική του νότα έδωσε ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Στις 3 Ιουνίου 2008, μετά από αίτημα πολλών επισκεπτών και φίλων, επαναλήφθηκε ανανεωμένη η θεατρική πολυμεσική παράσταση για τα 10 χρόνια του «Ελληνικού Κόσμου».

Η αυλαία έκλεισε με τη χορευτική παράσταση «ΔΙΑΥΛΟΙ», από την Hellenic Dance Company. Παράσταση που εντυπωσίασε με την καλλιτεχνική της αρτιότητα το νεανικό κοινό, ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου -και όχι μόνο- και ταυτόχρονα ανέδειξε τις τεχνικές δυνατότητες της σκηνής του «Θεάτρου».

Το «Θέατρον» φιλοξένησε επίσης εταιρικές εκδηλώσεις και συνέδρια:

  • Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με τη συμμετοχή 1.275 φοιτητών.
  • Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 (ΕΣΠΑ), παρουσία του Υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη.
  • Περιβαλλοντική εκδήλωση της εταιρείας ΤΟΥΟΤΑ για τους εργαζόμενους της, με προβολή της ταινίας του Al Gore "An Inconvenient Truth".
  • Διήμερη Συνάντηση Στελεχών Τραπεζικών Επιχειρήσεων, την οποία διοργάνωσε η τράπεζα Eurobank.
  • Ξενάγηση στον «Ελληνικό Κόσμο» των μελών του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).
  • Ημερίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης για το έργο του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης.

Τον Οκτώβριο, στο «Θέατρον», η σκυτάλη περνά στο Λάκη Λαζόπουλο και στην παράσταση-υπερπαραγωγή «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη» και έπονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και συνέδρια.