© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Στις 28 Mαΐου παρουσιάστηκε στο Κτήριο 56 η καρέκλα "Mademoiselle a la mode" της εταιρείας KARTELL, η οποία έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μεγάλους σχεδιαστικούς οίκους μόδας. Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Athens Fashion Productions.

Από τις 29 Mαΐου έως και τις 5 Ιουνίου 2008 έγιναν στο Κτήριο 56 οι πρόβες της παράστασης του Μιχαήλ Μαρμαρινού «Πεθαίνω σαν χώρα», που δόθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στις 7 και 8 Ιουνίου 2008 πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο 56 η εκδήλωση για τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, και συγκεκριμένα η «16η Ραδιοεραστιτεχνική Συνάντηση - Hamfest 2008», η οποία έχει πλέον καθιερωθεί και προσελκύσει εκατοντάδες ραδιοερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Από τις 9 Ιουνίου έως και τις 23 Ιουλίου 2008 πραγματοποιήθηκαν στο Κτήριο 56 οι πρόβες της παράστασης «Καφενείο», που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου 2008 τριάντα νέοι χορευτές παρουσίασαν στο «Θέατρον» του «Ελληνικού Κόσμου» πέντε χορογραφίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών, στην παράσταση «Δίαυλοι» της Hellenic Dance Company, η οποία δημιουργήθηκε από την Κρατική Σχολή Χορού. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2008 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Shell στο φουαγιέ της έκθεσης των μαθηματικών. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες και βράβευση παιδικών έργων ζωγραφικής με θέμα την ασφάλεια, τα οποία θα εκτεθούν στις 12, 13 κσαι 14 Σεπτεμβρίου 2008.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2008 θα πραγματοποιηθεί στο Κτήριο 56 η εταιρική παρουσίαση της MATTEL/BARBIE-HOT WHEELS, με καλεσμένους συνεργάτες και δημοσιογράφους.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2008, στην αίθουσα «Ιφιγένεια Β'» του «Θεάτρου», θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με διοργανωτή το Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ).

Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 15 Οκτωβρίου 2008 το Κτήριο 56 θα είναι στη διάθεση της εταιρείας ΑΜΒΥΞ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στην εμπορία-εισαγωγή αλκοολούχων ποτών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει εικαστική εγκατάσταση, η οποία αφορά παρουσίαση εταιρικού προϊόντος.

Στις 8 Οκτωβρίου 2008 θα πραγματοποιηθεί στο «Θέατρον» ημερίδα για τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό-τηλεπικοινωνιακό τοπίο από το Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα χρόνια λειτουργίας του.

Στις 15 Οκτωβρίου 2008 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ιφιγένεια Β' του «Θεάτρου» σεμινάριο για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων με προσκεκλημένους από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Το σεμινάριο διοργανώνει το Ίδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ.

«Ο βιοπαλαιστής της στέγης», το νέο έργο που γράφει και σκηνοθετεί ο Λάκης Λαζόπουλος προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου 2008 στην αίθουσα «Αντιγόνη» του «Θεάτρου». Μαζί του η Χρύσα Ρώπα και ένα επιτελείο νέων ηθοποιών. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ.

Στις 23 Οκτωβρίου 2008 εκατόν εξήντα αλλοδαποί επισκέπτες, προσκεκλημένοι της Kipling Events & Travel Ltd., θα παρακολουθήσουν στη «Θόλο» την προβολή του προγράμματος «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά» και θα ξεναγηθούν στην έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά».

Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 19 Νοεμβρίου 2008 το Κτήριο 56 θα είναι στη διάθεση της ομάδας χορού «Ελατήριο», προκειμένου να γίνουν εκεί οι πρόβες και παραστάσεις του νέου έργου της ομάδας.

Το έργο «Ομήρου Οδύσσεια - Το παραμύθι των παραμυθιών», σε σκηνοθεσία και θεατρική προσαρμογή της Κάρμεν Ρουγγέρη, θα φιλοξενείται από τον ερχόμενο Οκτώβριο στο «Θέατρον»». Στη σκηνή του «Θεάτρου» θα ζωντανέψει ένα από τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά έργα όλων των εποχών. Η μουσική διασκευή και σύνθεση είναι του Γιάννη Μακρίδη, τα σκηνικά και τα κουστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, η χορογραφία του Πέτρου Γάλλια και οι στίχοι των τραγουδιών του Ανδρέα Κουλουμπή.

Στις αρχές Νοεμβρίου 2008 προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στον «Ελληνικό Κόσμο» η έκθεση «Το Βραχιόλι (νεοελληνικό και Έθνικ) 18ος-20ός αιώνας», με αντικείμενα από τη συλλογή της λαογράφου κυρίας Κατερίνας Κορρέ-Ζωγράφου.

Στις 24 Νοεμβρίου 2008 ο «Οικουμενικός Ελληνισμός» διοργανώνει στο φουαγιέ του «Θεάτρου» εκδήλωση, με ομιλίες, παρουσιάσεις και δείπνο.