© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού φιλοξενήθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου στην 33η Διεθνή Έκθεση της Κύπρου, η οποία διοργανώθηκε από τις 23 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου στον εκθεσιακό χώρο Expo Cyprus στη Λευκωσία.

Στο περίπτερο του Ιδρύματος οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν τις ιστοσελίδες του Ιδρύματος για την ελληνική ιστορία και να παίξουν εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια παραγωγής ΙΜΕ. Μεταξύ αυτών, ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, τους οποίους ξενάγησε ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου στις δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, φιλοξενήθηκε ο «Εικονικός Κινηματογράφος», το φορητό στερεοσκοπικό σύστημα Εικονικής Πραγματικότητας του ΙΜΕ. Εκατοντάδες επισκέπτες ταξίδεψαν στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από τις προβολές «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία» και «Το Εργαστήρι του Φειδία στην Ολυμπία».

Παρουσιάστηκε επίσης η έκθεση του Ιδρύματος «Θέατρο, μια τέχνη τεχνών». Μέσα από προγράμματα παραστάσεων, φωτογραφίες, μουσική, σκηνικά, κοστούμια και αντικείμενα μεγάλων ηθοποιών οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την ιστορία του, από τη γέννηση της αρχαίας τραγωδίας μέχρι τις μέρες μας. Η έκθεση συνοδευόταν από εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν 374 μαθητές 17 γυμνασίων από τη Λευκωσία.

Για τους μαθητές του δημοτικού, το ΙΜΕ παρουσίασε, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην έκθεση, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στον «Ελληνικό Κόσμο» με τίτλο «Αυτό σε ποιο κάδο μπαίνει; Ανακύκλωση τώρα!». Μέσα από παιχνίδι και εργαστήρια δραστηριοτήτων, διακόσιοι μαθητές από οκτώ δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας έμαθαν τι σημαίνει ανακύκλωση, πώς και με ποια αντικείμενα γίνεται, πόσο σημαντική είναι για τη διατήρηση της ισορροπίας του πλανήτη μας και πώς μπορούμε όλοι να συμβάλουμε, μέσω της ανακύκλωσης, στην προστασία του περιβάλλοντος.