© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Η μεγάλη επιτυχία της παράστασης που δόθηκε στις 20 και 21 Μαρτίου 2008 στο «Θέατρον» για τα δέκα χρόνια του «Ελληνικού Κόσμου» ήταν η αφορμή για να στηθεί εκ νέου στις 3 Ιουνίου στον ίδιο χώρο. Το θεατρικό δρώμενο, με τη συμμετοχή σαράντα συντελεστών και τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Κακλέα, απεικόνιζε τα οράμaτα, τους στόχους και τη διαδρομή του Κέντρου Πολιτισμού. Η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παρουσίασε το «Θέατρον» ως πρόταση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης και η Τάνια Τσανακλίδου συνόδευσε την παράσταση με την ερμηνεία γνωστών τραγουδιών της. Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, ως οικοδεσπότης της βραδιάς, ξενάγησε τους καλεσμένους στην ιστορία του «Ελληνικού Κόσμου».

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους, από τον πολιτικό χώρο μεταξύ άλλων:
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, η κα 'Αννα Διαμαντοπούλου, η κα Βάσω Παπανδρέου, η κα Μαρία Δαμανάκη, ο κ. Πέτρος Ευθυμίου, ο κ. Απόστολος Σταύρου, ο κ. Χρ. Πάχτας, ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ο κ. Γιάννης Παλαιοκρασσάς, ο κ. Σταύρος Σουμάκης και πολλοί άλλοι βουλευτές, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων και στελέχη κρατικών φορέων.

Από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων:
ο κ. Βασίλης Βασιλικός, ο κ. Νίκος Καλτσάς, η κα Μάρθα Καραγιάννη, η κα Νόνικα Γαληνέα, ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, η κα Φωτεινή Δάρα, η κα Τζένη Ρουσσέα, ο κ. Γιώργος Κατσαρός, ο κ. Γιάννης Μετζικώφ, ο κ. Γιάννης Ζουγανέλης, η κα Νόρα Κατσέλη, η κα 'Αννα Βαγενά, η κα Τζίνα Αλιμόνου, η κα Ελένη Γερασιμίδου, η κα Τατιάνα Λύγαρη, ο κ. Ντίνος Αυγουστίδης, η κα Δήμητρα Χατούπη, ο κ. Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η κα Σοφία Σεϊρλή, η κα Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, η κα Νικαίτη Κουντούρη και ο κ. Γιώργος Πάτσας, ο κ. Κων/νος Καζάρος, η κα Ταμίλα Κουλίεβα, ο κ. Κων/νος Κωνσταντόπουλος, η κα Ελένη Ζιώγα, ο κ. Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο κ. Ορφέας Αυγουστίδης, ο κ. Κρατερός Κατσούλης, ο κ. Τάσος Μπουλμέτης, ο κ. Πέτρος Ζούλιας, ο κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο κ. Κώστας Αποστολίδης, η κα Μαριάννα Κάλμπαρη και ο κ. Διαμαντής Καραναστάσης.

Από τον επιχειρηματικό χώρο, μεταξύ άλλων, την παράσταση παρακολούθησαν:
Ο κ. Κων/νος και η κα Νίκη Μπουτάρη, ο κ. και η κα Γιάννη Φιλίππου, η κα Τζίνα Μαμιδάκη, ο κ. και η κα Τάκη Αράπογλου, ο κ. Α. Αραβανής, ο κ. Γιώργος και η κα Χριστίνα Σακελλαρίδη και ο κ. και η κα Καρδασιλάρη.