Στις 16 και στις 21 Δεκεμβρίου 2006 οι εταιρείες ΠΛAIΣIO και INTERSYS πραγματοποίησαν χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων. Tα παιδιά παρακολούθησαν το σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και προβολή στη «Θόλο».

Στις 12 Ιανουαρίου 2007, στις 4 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» η κοπή πίτας για τα στελέχη του Ιδρύματος.

Την 1η Φεβρουαρίου 2007 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της εταιρείας ALCON στο φουαγιέ της «Θόλου».

Στις 10 Φεβρουαρίου 2007 η εταιρεία TOYOTA έκανε την παιδική αποκριάτικη γιορτή της στο φουαγιέ της «Θόλου». Παιδιά όλων των ηλικιών συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Eλληνικού Kόσμου» και παρακολούθησαν προβολή στη «Θόλο».

Στις 10 Φεβρουαρίου 2007 έγινε η παιδική αποκριάτικη γιορτή στο φουαγιέ της «Θόλου». Παιδιά όλων των ηλικιών συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Eλληνικού Kόσμου» και παρακολούθησαν προβολή στη «Θόλο».

Στις 12 Φεβρουαρίου 2007 η Pυθμιστική Aρχή Eνέργειας έκοψε την πίτα της στον «Eλληνικό Kόσμο». Oι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν προβολή στη «Θόλο» και στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2007, στο αμφιθέατρο του Κτηρίου 1, ο Σύλλογος Φίλων του IME πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα τον Πόντο, με παρουσιάσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2007, έγινε στο Κτήριο 6 συναυλία κουβανέζικης μουσικής με το συγκρότημα ORISHAS.

Στις 7 Mαρτίου 2007 οι εκδόσεις «Mελάνι» διοργάνωσαν στο Κτήριο 7 παρουσίαση τριών βιβλίων της συγγραφέα Σώτης Tριανταφύλλου.

Tην Tρίτη 13 Mαρτίου 2007 θα πραγματοποιηθεί στο Κτήριο 7 το Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Εθελοντισμό και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Έχουν προσκληθεί να παραστούν η κα Βάσω Κόλλια, Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς, ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, και ο κ. Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος της ΝΕΤ.

Tο Σάββατο 17 Mαρτίου 2007 η εταιρεία GALENICA θα πραγματοποιήσει εταιρική εκδήλωση στον «Eλληνικό Kόσμο». Oι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν προβολή στη «Θόλο» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007 ο «Ελληνικός Κόσμος» κλείνει εννέα χρόνια δημιουργικής παρουσίας στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας. Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστεί στη «Θόλο» η παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά». Την πρώτη προβολή θα εγκαινιάσει η Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου.

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007 θα εγκαινιαστεί στο Κτήριο 1 του «Ελληνικού Κόσμου» η πολυμεσική έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» από την Πρόεδρο της Βουλής κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Aπό τις 24 έως και τις 29 Aπριλίου 2007, η ομάδα XOPEYTEΣ θα δώσει παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Στο πλαίσιο των κυριακάτικων εκπαιδευτικών προγραμμάτων διοργανώνονται διαλέξεις σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Οι διαλέξεις θα γίνονται στο Κτήριο 7 στις 12:30.
Πρόγραμμα διαλέξεων
22 Απριλίου 2007
«Ωκεανοί και θάλασσες: Το λίκνο της ζωής του πλανήτη μας».
13 Μαΐου 2007
«Το φαινόμενο του θερμοκηπίου πώς μπορώ να συμβάλλω και εγώ στη λύση του προβλήματος!»


Γενέθλια στον «Ελληνικό Κόσμο»

Μία ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» στις 14 Δεκεμβρίου 2006. Η κυρία Χλόη Μαυρομάτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος, επέλεξε να γιορτάσει τα γενέθλιά της με ένα διαφορετικό τρόπο. Μαζί με τις προσκεκλημένες της επισκέφθηκαν τη «Θόλο», όπου περιηγήθηκαν την Αρχαία Αγορά της Αθήνας κατά την Κλασική, την Ελληνιστική και τη Ρωμαϊκή εποχή. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε η κα Μαυρομάτη στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου. Κατά παράκληση της οικοδέσποινας, αντί για δώρα κατατέθηκαν χρήματα για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος.