Διεθνές Συνέδριο
«ΑΘΛΗΤΙΣΜOΣ, ΚOΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤOΤΗΤΑ»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός, Κοινωνία και Ταυτότητα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο κτήριο 7 του «Ελληνικού Κόσμου», του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, από τις 26 έως τις 29 Μαΐου 2004.

Η διοργάνωση του συνεδρίου βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Είναι τιμή και χαρά για μας να συγκαταλέγονται μεταξύ των ομιλητών μας εξέχουσες προσωπικότητες: Ο Καθηγητής Jean-Pierre Vernant, ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του «Ancient Games, Modern Sport» θα μιλήσει για τη σχέση μεταξύ των αρχαίων Αγώνων και του σύγχρονου αθλητισμού, ο Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, που θα κλείσει το συνέδριο αναπτύσσοντας το θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες και ιδεολογία οτυ αθλητισμού στην αρχαία Ελλάδα», καθώς και ο Gregory Nagy, Καθηγητής Κλασικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Harvard και Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «The Athletic Ordeal of the "Apobates" at the Panathenaia».

Στις 27 και 28 Μαΐου Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν θέματα σύγχρονου προβληματισμού γύρω από την κοινωνική και πολιτική διάσταση του αθλητισμού. Οι ομιλίες θα γίνουν στα αγγλικά, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη ελληνική μετάφραση.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και την πρωτοποριακή έκθεση του ΙΜΕ «Iστορίες Oλυμπιακών Aγώνων. Mία άλλη έκθεση».

Η συμμετοχή σας στο συνέδριο θα είναι τιμή για το Ίδρυμα και θα συμβάλει στη διατήρηση και προώθηση του αθλητικού πνεύματος

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, πατήστε εδώ.