Αποτελεί πρόκληση για μας τους Φίλους η έκδοση της εφημερίδας μας «Τα νέα του Ελληνικού Κόσμου», η οποία θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέσα απ' αυτή θέλουμε να παρουσιάσουμε την ταυτότητά μας και να καλέσουμε καινούριους Φίλους, μικρούς και μεγάλους.

Σύλλογος

Φίλων  ΙΜΕ

Η επαφή μας με τις τόσο σημαντικές και ποικίλες δραστηριότητες του Ιδρύματος μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο λίγα γνωρίζουμε και έχουμε κάνει για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Πιστεύοντας στις ίδιες αρχές και αξίες, θεωρούμε ότι, ενισχύοντας το έργο του ΙΜΕ ηθικά και οικονομικά και ταυτόχρονα προσφέροντας ιδέες και υπηρεσίες, γινόμαστε συνοδοιπόροι στο δρόμο που αυτό έχει χαράξει.

Τα προνόμια που εμείς, ως μέλη του Συλλόγου Φίλων, απολαμβάνουμε (η ηλεκτρονική κάρτα μέλους μάς εξασφαλίζει ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις, στις εκδηλώσεις, έκπτωση στις αγορές μας από το Πωλητήριο και στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ένα δικό μας φιλόξενο χώρο και όχι μόνο), καθώς και τα προνόμια που έχουν οι μικροί και νεαροί Φίλοι του ΙΜΕ (εκπτώσεις στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στα εργαστήρια) μας κάνουν να νιώθουμε την ξεχωριστή θέση που δίνει το Ίδρυμα στο Σύλλογό μας.

Η μέχρι τώρα παρέα μας κάθε μέρα αυξάνει. Σήμερα είμαστε 350 και κάθε μέρα γινόμαστε όλο και περισσότεροι και πιο δραστήριοι. Σ' αυτόν τον όχι ευκαταφρόνητο αριθμό Φίλων ανήκουν και όλοι εκείνοι που διέθεσαν και διαθέτουν ένα κομμάτι από τον ελεύθερο χρόνο τους για να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια στο ΙΜΕ. Ο Σύλλογος νιώθει την ανάγκη να τους ευχαριστήσει γι' αυτή την προσφορά τους.
Η αίθουσα των Φίλων «Χαράλαμπος Μουστάκας»