2018

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

2019

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

«Εργαστήρι: σοκολατομαγειρεύω!»

Σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα, είναι πάντα λαχταριστή! Παρασυρθείτε μαζί μας στη χώρα της σοκολάτας, από τα τροπικά δέντρα στο τραπέζι μας!

Αν η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη σίγουρα αναδεικνύεται τις ημέρες των Χριστουγέννων! Το σπίτι πλημμυρίζει μυρωδιές και γεύσεις γλυκές! Ανακαλύπτουμε τα μυστικά της σοκολάτας και βουτάμε τα χέρια μας σε αυτή για να δημιουργήσουμε αξεπέραστες λιχουδιές. Κάστρα και τρουφάκια γεννιούνται σε ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με ατμόσφαιρα Χριστουγέννων!

Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ δημοτικού

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

«Εργαστήρι: φτιάχνω σαπούνια με άρωμα Χριστουγέννων»

Δεν τρώγεται μα μυρίζει μελομακάρονο… δεν ψήνεται μα στεγνώνει! Τελικά τι συμβαίνει σε αυτό το εργαστήρι; Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων συγκεντρώνεται μέσα σε μικρά μοσχομυριστά σαπούνια τα οποία θα φτιάξουμε με τα ίδια μας τα χέρια.

Σαπούνια, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα! Κι όμως! Ένα σαπούνι κρύβει πολλά μυστικά! Έχεις σκεφτεί ποτέ πως φτιάχνεται, από τι υλικά και για ποιο λόγο το χρησιμοποιούμε; Τι θα έλεγες να φτιάξεις το δικό σου σαπούνι; Ανακαλύπτουμε την τεχνική με την οποία κατασκευάζεται το σαπούνι και δημιουργούμε σαπούνια γλυκερίνης με τα χεράκια μας. Στη συνέχεια πειραματιζόμαστε με τις σαπουνόφουσκες! Έχεις ποτέ σκεφτεί πως θα μπορούσες να ζωγραφίσεις με αυτές;

Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ δημοτικού

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

«Εργαστήρι: δημιουργώ διπλώνοντας χαρτί ή αλλιώς ανακαλύπτω την τέχνη του origami!»

Αφήνουμε κόλλες και ψαλίδια στην άκρη! Τα υλικά που θα χρειαστούμε μόνο είναι χαρτί και τα χέρια μας! Εμπνεόμαστε από την τεχνική origami και φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

Η τεχνική του origami που σημαίνει δίπλωμα χαρτιού γεννήθηκε στην μακρινή μας Ιαπωνία! Αν ακολουθήσεις πιστά τα βήματα και τις οδηγίες της τεχνικής αυτής μπορείς να δημιουργήσεις μαγικά πράγματα μόνο με ένα τετράγωνο φύλλο χαρτί! Τι λες; Στολίζουμε με δημιουργίες origami το φετινό χριστουγεννιάτικό μας δέντρο;

Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ δημοτικού

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

«Εργαστήρι: φτιάχνω γλυκές δημιουργίες με ζαχαρόπαστα!»

Τεράστιο κύμα ζαχαρόπαστας καταφθάνει στον Ελληνικό Κόσμο! Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα είναι εδώ! Φοράμε τις μαγειρικές ποδιές μας και γλυκο-δημιουργούμε!

Ένα εργαστήρι διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν πληροφορίες για τη ζάχαρη και τέλος να απολαύσουν το δημιούργημά τους όχι μόνο αισθητικά αλλά και γευστικά!

Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ δημοτικού

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

«Εργαστήρι: Δημιουργώ το δικό μου γούρι για το 2019!»

Ποιο θα είναι το γούρι σου για να κυλήσει καλά η νέα χρονιά; Υλικά θα βρεις πολλά, μόνο φαντασία χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις απλά! Το δικό σου γούρι φτιάξ’ το, στην πόρτα σου βάλ’ το και τύχη καλή θα σου’ ρθει!

Το σπάσιμο του ροδιού, το ποδαρικό ή το κρέμασμα της Κρεμμύδας είναι μερικά μόνο από τα πρωτοχρονιάτικα έθιμα της χώρας μας! Τα ανακαλύπτουμε παίζοντας με τους γονείς μας και δημιουργούμε τα δικά μας ξεχωριστά γούρια για να φέρουν καλοτυχία στο σπιτικό μας! Άντε, και Καλή Χρόνια!

Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ δημοτικού (οικογενειακό πρόγραμμα)