2016

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

2017

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ

Θεματική ενότητα: «Ελληνικός Πολιτισμός»

2 Οκτωβρίου 2016

Σκάψε, σκάψε, κάτι θα βρεις!

Αρκούν ένα φτυάρι, μυστρί, λεπτά πινέλα, καπέλο και καλή διάθεση ώστε τα παιδιά, σαν μικροί αρχαιολόγοι, να βρουν τα «μυστικά» που κρύβουν τα σκάμματα του «Ελληνικού Κόσμου»!

9 Οκτωβρίου 2016

Τα «Ιμεάκια» στο Ναυτικό!

Θα ανοιχτούμε στις θάλασσες, θα ανακαλύψουμε μυστικούς κώδικες, θα προσανατολιστούμε με πυξίδα και αστρικό χάρτη και με μαεστρία θα πλοηγήσουμε τα πλοία μας … Αυτές θα είναι μερικές μόνο μερικές από τις δοκιμασίες που θα χρειαστεί να περάσουμε για να φέρουμε εις πέρας μια παράτολμη αποστολή! Έχουμε άραγε θάρρος, ομαδικό πνεύμα, γνώση και ψυχή για να τα καταφέρουμε και να γράψουμε τη δική μας ιστορία ανδρείας;

(Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Ιστορίες Ανδρείας»)

16 Οκτωβρίου 2016

Αρχαίων μαγειρέματα!

Οικογενειακό πρόγραμμα

«Άκρατος», «άριστον», «εσπέρισμα», «δείπνον»... λέξεις που μπερδεύουν στο άκουσμά τους, αλλά είναι γεμάτες νοστιμιά... αρχαία νοστιμιά! Οι μικροί μας φίλοι μαγειρεύουν συνταγές των Αρχαίων και... καλή μας όρεξη!

23 Οκτωβρίου 2016

«Παίζουμε» Ειρήνη;

Ο Αριστοφάνης μιλά στα παιδιά...! Τους μιλά για την Ειρήνη! Και τα παιδιά όχι μόνο τον ακούν αλλά αρπάζουν την ευκαιρία και «παίζουν» μαζί του! Με τρόπο απλό αλλά και κωμικό η συμμετοχή σε μια αρχαία κωμωδία είναι σίγουρα πιο ξεκαρδιστική απ’ όσο φαντάζεστε!

30 Οκτωβρίου 2016

Η αρχαία Αθήνα με τα μάτια ενός παιδιού

Ο μικρός Φαίδων μας προσκαλεί να περάσουμε μαζί του μια ολόκληρη μέρα στην πόλη του, την Αθήνα των κλασικών χρόνων. Άραγε πώς είναι να ζει κανείς σε μια τόσο σπουδαία πόλη;