2016

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

2017

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ

Θεματική ενότητα: «Επιστήμη και Τεχνολογία»

5 Μαρτίου 2017

Σαν σταρ του σινεμά...!

Φώτα, κλακέτα και πάμε...

Η λήψη ξεκινά και ο σκηνοθέτης ακόμη συνεργάτες αναζητά... Όσοι θέλετε να ζήσετε την ιστορία του κινηματογράφου, δεν έχετε παρά να έλθετε αυτή την Κυριακή, θα’ χουμε στρώσει και κόκκινο χαλί!

12 Μαρτίου 2017

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της γραφής

Είναι ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνεί κι έτσι εφηύρε τη γραφή! Μα πολύ πριν βρει μολύβι και χαρτί είχε άλλους τρόπους να εκφραστεί. Σπηλιές, άμμος, πηλός, περγαμηνή μας οδήγησαν στη γραφομηχανή και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Θα κάνουμε ένα ταξίδι στην ιστορία και την εξέλιξη της γραφής, θα πειραματιστούμε με παλιούς, νέους και... μελλοντικούς τρόπους γραφής.

19 Μαρτίου 2017

«Γκραν και γκρουν και τρίκι τράκα δες περνάει μια σακαράκα...!»

Το αυτοκίνητο ήρθε μα δεν κέρδισε απ’ την αρχή τις εντυπώσεις...! Αλήθεια ποιος έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο, ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις και πώς περάσαμε από τ’ άλογα στους τροχούς; Το αυτοκίνητο τελικά μας «μάγεψε» κι έγινε το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων! Ελάτε να παίξουμε και ν’ ανακαλύψουμε την ιστορία του.

26 Μαρτίου 2017

Τα ετερώνυμα έλκονται και πειράματα έπονται

Θα ηλεκτρίσουμε την περιέργειά σας για να σας μαγνητίσουμε με τα πειράματά μας. Απαραίτητο το δικό σας θετικό φορτίο! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια και αστεία πειράματα με μαγνήτες.