2022

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

2023

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Για παιδιά 5-8 ετών - Ώρα έναρξης: 12:00 - Διάρκεια: 90 λεπτά

«Μικροί αρωματοποιοί»

Τρεις σταγόνες φαντασία, καλή διάθεση και ένα μείγμα από τα αγαπημένα μας λουλούδια και μπαχαρικά φτάνουν για να γεμίσουν με όμορφα αρώματα τη νέα χρονιά! Δημιουργούμε το δικό μας ξεχωριστό άρωμα και ταξιδεύουμε στις πιο όμορφες μυρωδιές της ιστορίας!

Kυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Για παιδιά 5-8 ετών - Ώρα έναρξης: 16:00 - Διάρκεια: 90 λεπτά

«Αρχαίων μαγειρέματα»

Άκρατος, άριστον, εσπέρισμα, δείπνον... λέξεις που μας μπερδεύουν στο άκουσμά τους, αλλά γεμάτες νοστιμιά... αρχαία νοστιμιά! Θα γνωρίσουμε τις τροφές, τα μαγειρικά σκεύη και τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων. Θα μαγειρέψουμε εμπνευσμένοι από συνταγές αρχαίων και... καλή μας όρεξη!

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Για παιδιά 5-8 ετών - Ώρα έναρξης: 16:00 - Διάρκεια: 90 λεπτά

«Οι Δεινόσαυροι στην επιφάνεια»

Εκατομμύρια χρόνια πριν, τα πλάσματα αυτά κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας. Μπορεί να μην βρεθήκαμε ποτέ μαζί, μπορεί να μην υπήρχαν στην Ελλάδα, μας άφησαν όμως τα ίχνη τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτά τα ίχνη αναζητούμε στην ανασκαφή μας για να τους «ξαναζωντανέψουμε»!

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Για παιδιά 5-8 ετών - Ώρα έναρξης: 16:00 - Διάρκεια: 90 λεπτά

«Κόκκινη κλωστή δεμένη, με φως κι αρώματα λουσμένη...» Νέο

… δώσ’ της κλότσο να γυρίσει παραμύθια απ ΄τη Μικρασία ν’ αρχινίσει. Να μας πει για βασιλιάδες, κόρες, γιους και αφεντάδες, δαχτυλίδια μαγικά, δράκοντες κι αερικά! Μικροί και μεγαλύτεροι θα ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών, θα παίξουμε, θα εμπνευστούμε, θα χαρούμε…

Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, βασισμένο στις έντυπες εκδόσεις του Ι.Μ.Ε «Λαϊκά παραμύθια και παραμυθάδες από την Μικρά Ασία: Πισιδία και Αλικαρνασσό» -«Το μαγικό δαχτυλίδι» και «Το καλό και το κακό κορίτσι».