© ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός της Αθήνας, η έκθεση «O Μirό της Μαγιόρκα», ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. και το Ίδρυμα Pilar i Joan Μirό της Μαγιόρκα, φιλοξενήθηκε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του «Ελληνικού Κόσμου» έως τις 6 Ιουνίου 2010.

14.500 επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, απόλαυσαν τα πολύ σημαντικά έργα που δημιούργησε ο μεγάλος καλλιτέχνης στο εργαστήρι του στη Μαγιόρκα, όλα πρωτοεμφανιζόμενα στην Αθήνα.

Μεγάλη επιτυχία είχαν και τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα, που σχεδιάστηκαν από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΚΜΣΤ) και το Ίδρυμα Pilar i Joan Μirό και άνοιξαν για τους μικρούς μας φίλους ένα παράθυρο στην τέχνη και στο μαγικό κόσμο του Καταλανού ζωγράφου. Ακόμη, λειτούργησε το πρόγραμμα «Αγγίζοντας την τέχνη», για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, που οργάνωσε το ΚΜΣΤ, το Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Β. Ελλάδος «Ο ΗΛΙΟΣ» και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών - Περιφερειακή Ένωση Κ. Μακεδονίας.

H έκθεση «O Μirό της Μαγιόρκα» τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Στις 18 Μαρτίου 2010 εκπρόσωποι της πολιτιστικής αρχής της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στον «Ελληνικό Κόσμο». Εκεί ξεναγήθηκαν από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος κ. Δημήτρη Εφραίμογλου στις εκθέσεις και τις εικονικές περιηγήσεις του Κέντρου και ενημερώθηκαν για τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξής του. Φεύγοντας, η κυβερνητική ομάδα από το Αμπού Ντάμπι αποτύπωσε τις καλύτερες εντυπώσεις της στο βιβλίο επισκεπτών του «Ελληνικού Κόσμου».

O «Ελληνικός Κόσμος», προσκεκλημένος του ΕΟΤ, συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού "Arabian Travel Market", η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως και τις 8 Μαΐου 2010 στο World Trade Center στο Ντουμπάι.

Οι δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» ήταν, μέσω προβολής, κεντρικό έκθεμα του περιπτέρου του ΕΟΤ. Επιπλέον, οι εικονικές περιηγήσεις στην αρχαία Ολυμπία και στην Αγορά της Αθήνας προβλήθηκαν για δύο συνεχόμενες ημέρες στο πλαίσιο της πολιτιστικής ζώνης που οργάνωσε ο ΕΟΤ, με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων τουριστικών φορέων από την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Το περίπτερο επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος παρουσίασε στην επίσημη κυβερνητική αντιπροσωπεία του Ντουμπάι τις δραστηριότητες του ΕΟΤ, εστιάζοντας σε τρία βασικά θέματα: το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τη διεξαγωγή το 2011 των Special Olympics στην Ελλάδα και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου 2010 ο κύκλος διαλέξεων «Ο Ελληνικός Κόσμος συναντά...», με ομιλητή το Δρ. Θάνο Ασκητή και θέμα: «Παιδική και εφηβική σεξουαλικότητα». Για δύο ώρες περίπου ο κ. Ασκητής κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο ανταποκρίθηκε με πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν σήμερα τους γονείς. Οι διαλέξεις θα συνεχιστούν το χειμώνα του 2010 με νέα και ενδιαφέροντα θέματα και περισσότερους προσκεκλημένους ομιλητές.

Σας περιμένουμε!
http://dialexeis.hellenic-cosmos.gr/