© ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Στις 8 Ιουνίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ιφιγένεια Β' εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής, όπου θα γίνει η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του κ. Γιάννη Σμαραγδή «Αναζητώντας τον Ιωάννη Βαρβάκη».

Στις 8 Ιουνίου 2010, στις 19:30, η εφημερίδα «H Καθημερινή» διοργανώνει στην αίθουσα Αντιγόνη του «ΘΕΑΤΡΟΝ» ανοιχτή συζήτηση για τους συνδρομητές της με θέμα «Η Ελλάδα σε κρίση. Πού βρισκόμαστε; Πού πάμε;» με συντονιστή το διευθυντή της εφημερίδας κ. Αλέξη Παπαχελά. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι κύριοι: Ν. Αλιβιζάτος, Θ. Βερέμης, Χ. Γιανναράς, Ν.Γ. Ξυδάκης και Π. Μανδραβέλης.

Από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου 2010 θα φιλοξενηθούν στο Κτήριο 56 προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Athens Fringe Festival. Πρόκειται για ένα διεθνές φεστιβάλ τεχνών, που στοχεύει στην ανάδειξη νέων, ταλαντούχων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την 1η Μαρτίου 2010 η Φωτεινή Δάρρα ερμήνευσε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» τραγούδια των Όσκαρ, σε μια συναυλία φιλανθρωπικού περιεχομένου που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτηρίων Δούκα για τους σκοπούς του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Στις 4 και 5 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ιφιγένεια του «ΘΕΑΤΡΟΝ» το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο HAPCO για τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό με θέμα «Διαχείριση αλλαγών στη συνεδριακή αγορά».

Στις 8 Μαρτίου 2010 η Υφυπουργός Πολιτισμού κα Αγγελική Γκερέκου παρουσίασε στην αίθουσα Ιφιγένεια 2 το νέο διαφημιστικό μήνυμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Στις 10 Μαρτίου 2010 έγινε στην αίθουσα Ιφιγένεια Β' του «ΘΕΑΤΡΟΝ» η παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Κατερίνας Κορρέ «Άνθρωποι και παραδοσιακά επαγγέλματα στο Αιγαίο ΙΙΙ», για την Κρήτη και τη Σκύρο, έκδοσης ΙΜΕ.

Η συνέλευση των Αρκαλοχωριτών έγινε την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 στην αίθουσα Ιφιγένεια Β'.

Στις 20 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ιφιγένεια 2 ομιλία του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

Τρία σημαντικά συνέδρια φιλοξένησε το «ΘΕΑΤΡΟΝ» τον Απρίλιο του 2010: στις 15 και 16 Απριλίου τη 2η Διεθνή Συνάντηση για τη Στηθάγχη, στις 20 και 21 Απριλίου τη Cisco Expo 2010 και από 20 έως 23 Απριλίου το 5ο Πανελλήνιο και Διεθνές Οδοντοτεχνικό Συνέδριο.

Στις 2 Μαΐου 2010 η Eπιτροπή Γονέων για το Tαμείο Υποτροφιών Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού οργάνωσε για τα παιδιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην έκθεση «Ο Mirό της Μαγιόρκα».

Στις 12 Μαΐου 2010 παρουσιάστηκε στην αίθουσα Ιφιγένεια Β' το βιβλίο της κυρίας Ρέας Ποταμίτη «Γέφυρα Ελπίδας - Ημέρες Εθελοντισμού», έκδοσης ΙΜΕ.

Στις 14 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο 56 η παρουσίαση της σουίτας Visual Studio 2010 της εταιρείας προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής Microsoft Α.Β.Ε.Ε.

Στις 16 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Νιόβη οι επαναληπτικές εκλογές για το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του ΙΜΕ.

Στις 26 Μαΐου 2010 παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Προβολών του Κτηρίου 1 το βιβλίο του κ. Τάκη Σαλκιτζόγλου «Η Μικρά Ασία στην Επανάσταση του 1821 - Η συμβολή των Μικρασιατών στον εθνικό αγώνα», έκδοσης ΙΜΕ.


Κυριακάτικα πρωινά για γονείς στον «Ελληνικό Κόσμο»
Κυριακή πρωί ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται εστία γνώσης και ψυχαγωγίας όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς τους. Ο κύκλος ομιλιών «Κυριακάτικα πρωινά για γονείς», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις εκδόσεις K-Provoli και το περιοδικό "Family Life", πρόσφερε στο ενήλικο ακροατήριο ενδιαφέρουσες συζητήσεις σύγχρονου προβληματισμού. Από το Μάρτιο μέχρι και το τέλος Μαΐου πραγματοποιήθηκαν δίωρα συζητήσεων με θέματα όπως: «Μαμά, τι είναι το σεξ;», «Ζωηρά παιδιά ή παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής;», «Ο ρόλος των μπαμπάδων σήμερα», «Τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν στις διακοπές;», «Εκφοβισμός στο σχολείο». Προσκεκλημένοι ήταν ειδικοί επιστήμονες στην ψυχολογία, τα παιδαγωγικά και τη συμβουλευτική. Πρωταγωνιστές όμως ήταν οι ίδιοι οι γονείς, οι οποίοι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απηύθυναν στους ομιλητές καίριες ερωτήσεις όσον αφορά την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, αλλά και τη δική τους στάση σε μια εποχή δύσκολη να μεγαλώνεις παιδιά.

«Θέατρο πέρα από τα όρια»: Παραστάσεις με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»
Φέτος το «ΘΕΑΤΡΟΝ» φιλοξένησε δύο σημαντικές παραστάσεις, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Θέατρο πέρα από τα όρια», από την Αττική Πολιτιστική Εταιρεία: Στις 8 και 9 Μαΐου παρουσιάστηκε ο μονόλογος του Σάμιουελ Μπέκετ «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ», σε σχεδιασμό, σκηνοθεσία και ερμηνεία του Ρόμπερτ Ουίλσον. Ο ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα Ρόμπερτ Ουίλσον ανέδειξε, τόσο σκηνοθετικά όσο και ερμηνευτικά, τη λιτότητα, τη σαφήνεια και την πολυπλοκότητα της ύπαρξης, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το έργο του Μπέκετ.
Στις 25 και 26 Μαΐου παρουσιάστηκε το έργο του Μάικλ Στούρμινγκερ «Η κολασμένη κωμωδία ("The Infernal Comedy") - οι εξομολογήσεις ενός κατά συρροήν δολοφόνου», μια ιδιαίτερη παράσταση μουσικού θεάτρου με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς, πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μαζί του, ζωντανά επί σκηνής, η Ορχήστρα της Ακαδημίας της Βιέννης, που ερμήνευσε έργα των Μπετόβεν, Γκλουκ, Μότσαρτ, Μποκερίνι, Βέμπερ, Χάιντν και Βιβάλντι.

«Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση»: μία νέα δράση του Υπουργείου Παιδείας
Το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» τιμητική εκδήλωση στο πλαίσιο της δράσης «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» που έχει εισαγάγει το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το νέο σχολικό έτος. Σκοπός της δράσης ήταν να αναδείξει και να παρουσιάσει τα πλέον πρωτοποριακά σχέδια και τις δραστηριότητες στο χώρο της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, για τα οποία έχουν βραβευτεί οι εκπαιδευτικοί την τελευταία πενταετία. Στην εκδήλωση παρουσίασαν το έργο τους οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει διάκριση γι' αυτό από διεθνή ή ελληνικό οργανισμό. Στην εκδήλωση παρέστησαν η Υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, η Υφυπουργός κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Βασίλης Κουλαϊδής.