Ιδιοκτήτης: Σύλλογος Φίλων ΙΜΕ
Εκδότης: Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου
Αρχισυντάκτης: Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου

Στο τεύχος αυτό συνεργάστηκαν:
Σοφία Aλεξάκη
Σταυρούλα Bαλασοπούλου
Δήμος Γιαννακάκος
Καλλιόπη Γκλίβα
Δημήτρης Eφραίμογλου
Γιάννης Καρύγιαννης
Θανάσης Kωνσταντόπουλος
Ειρήνη Μπαξεβάνη
Έλλη Ντόουσον
Γιάννης Πασχαλίδης
Δήμητρα Ροκά
Φώφη Σύκαλου
Θάνος Σίδερης
Δημήτρης Σκανδάμης
Άρτεμις Τσίπη
Κλεοπάτρα Φέρλα

Φωτογραφικό υλικό: ΙΜΕ

Προγραμματισμός ιστοσελίδας, επεξεργασία εικόνων & γραφικών ιστοσελίδας: Ελένη Στάθη

 
© ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Χορηγίες:

Η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias, αναγνωρίζοντας επί σειρά ετών το έργο του ΙΜΕ στην καταγραφή, διάσωση και διάδοση της ελληνικής ιστορικής μνήμης, είναι χρυσός χορηγός του «Ελληνικού Κόσμου». Επίσης, είναι χορηγός των κόμβων «Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο» και «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Διαμέσου των Αιώνων» καθώς και των εκθέσεων «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών» και «Θέατρο, μια τέχνη τεχνών». Tέλος, ήταν χορηγός των Κυριακάτικων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 2009-2010.

Η Εθνική Τράπεζα είναι χρυσός χορηγός του «Ελληνικού Κόσμου» και συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση του πολυδιάστατου έργου του ΙΜΕ. Επίσης, η Εθνική Τράπεζα, στηρίζοντας χορηγικά τη θεματική ενότητα για την Αρχαία Αγορά της Αθήνας και τον καθοριστικό ρόλο της στη δημιουργία και ανάδειξη θεσμών και αξιών της δημοκρατίας, είναι αποκλειστικός χορηγός των προβολών για την Αγορά στη «Θόλο» και της έκθεσης του ΙΜΕ «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά».

Ο Όμιλος Εταιρειών Alapis είναι αποκλειστικός χορηγός της έκθεσης «Ο Mirό της Μαγιόρκα», ενός από τα μεγαλύτερα εικαστικά γεγονότα της χρονιάς.

H Vodafone, αναγνωρίζοντας το έργο του ΙΜΕ, είναι χορηγός για δεύτερη χρονιά της προβολής στη «Θόλο» της ταινίας του ΙΜΕ «Η Γη είναι το σπίτι μας», με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Η ΕΡΤ, η ΝΕΤ 105.8, το Δεύτερο Πρόγραμμα, ο ΑΝΤ1 TV, ο ANT1 Radio, η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και οι δικτυακοί τόποι www.elculture.gr και www.in2life.gr είναι χορηγοί επικοινωνίας του ΙΜΕ και του «Ελληνικού Κόσμου». Επίσης, το MEGA, η NOVA, το Cosmos Radio 93.6, o ΑΘΗΝΑ 9.84 και ο Όμιλος Λυμπέρη, οι εφημερίδες "Athens Voice" και «ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ», τα περιοδικά «Κ», "Parents" και "Family Life" και η Edgar Entertainment Media είναι χορηγοί επικοινωνίας επιμέρους δραστηριοτήτων του ΙΜΕ και του «Ελληνικού Κόσμου».

Ευχαριστίες:

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, κοινωφελή οργανισμό ειδικό σε θέματα διατροφής, για τη συνεργασία και υποστήριξή του στη διαμόρφωση και λειτουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΙΜΕ με τίτλο «Είμαι όπως τρώω...».

Για την προσφορά τους στο ΙΜΕ ευχαριστούμε:

Τον κ. Γιάννη Ηλιόπουλο, για το βιβλίο «Η δασκάλα Ουρανία: η ζωή και η προσφορά μιας Ελληνίδας δασκάλας».

Την Εμπορική Τράπεζα, καθώς και τον κ. Γεώργιο Κουτσουδάκη, τον κ. Ιωάννη Μαρμαγγιόλη, τον κ. Γεώργιο Λειβαδίτη και την κα Βασιλική Συκαρά, για το βιβλίο «Το ελληνικό τραγούδι από το 1821 έως τη δεκαετία του 1950».

Τις εκδόσεις «Ποιότητα», για το βιβλίο «H ελληνική στρατηγική στη Μικρά Ασία 1919-1922: σύγχρονη ελληνική ιστορία και εξωτερική πολιτική».

Την κα Βούλα Αραμπατζόγλου-Τουζοπούλου, για το βιβλίο της «Ανατολή εξ Ανατολών: αναμνήσεις και μαρτυρίες από τις προσφυγογειτονιές των ξεριζωμένων του 1922».

Την κα Θεοδώρα Μηνούδη, για το βιβλίο της «Θράκη: αντίλαλοι της Ανατολικής Ρωμυλίας, ιστορία και παραδόσεις του Ελληνισμού της Βόρειας Θράκης».

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα «Παλλάδιον Λύκειον», για το συλλογικό έργο «Το πολύμορφο τοπίο του πολιτισμού».

Το διοικητικό συμβούλιο, τη διοίκηση και το προσωπικό της EFG Eurobank Ergasias, για το βιβλίο «Ο Μαραθών και το Αρχαιολογικό Μουσείο».

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, για τους τέσσερις τόμους της Επετηρίδας Βοιωτικών Μελετών.

Την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, για το βιβλίο «Η αγιοτόκος Πισιδία».

Το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής, για το διαδραστικό δίσκο «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής: αρχείο, γεγονότα και κείμενα», τα DVD με το γενικό τίτλο «Η μεγάλη αλλαγή: η ιστορική διαδρομή της Ελλάδας από το τέλος του Εμφυλίου έως την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ», τα βιβλία «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής: αρχείο, γεγονότα και κείμενα», «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον εικοστό αιώνα: διεθνές επιστημονικό συνέδριο, Ζάππειο Μέγαρο, 5-9 Ιουνίου 2007», «In Memoriam: η διεθνής κοινότητα τιμά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή», «Ξαναδιαβάζοντας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή», καθώς και τον κατάλογο της έκθεσης «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η εποχή του».

Την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Θεοβαδίστου Όρους Σινά, για το βιβλίο «Σινά: οι θησαυροί της Ι. Μονής Αγίας Αικατερίνης».

Τον κ. Γεώργιο Παπάζογλου, για το βιβλίο του «Ταφικά μνημεία της Πόλης: Α. Σισλί - οι τάφοι Λαλούσι».

Την κα Νίκα Πολυχρονοπούλου-Κλαδά, για τα βιβλία της «Ιστορικό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου» και «Γεώργιος Αλεξ. Μαυροκορδάτος (1839-1902): Ο σχολιαστής, ο ιστοριοδίφης, ο συλλέκτης: μελέτη της αλληλογραφίας του».

Τον κ. Δημήτρη Μαυριδερό, για το βιβλίο του «Γενεαλογία: ιστορία-θεωρία-έρευνα».

Την κα Ελευθερία Τανιμανίδη-Μπαλτατζή, για το βιβλίο της «Ήταν μια φορά ένας κοινοτάρχης Χρήστος Τανιμανίδης (1906-1968): οικογενειακό αρχείο Ελευθερίας Τανιμανίδη-Μπαλτατζή».

Τη Βιομηχανία Τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου, για το βιβλίο «Οι πρόσφυγες στη Μακεδονία: από την τραγωδία στην εποποιία».

Την κα Δήμητρα Στασινοπούλου, για το βιβλίο της «Ινδία: Η αρμονία των αντιθέσεων».

Την κα Δήμητρα Σφενδόνη, για το βιβλίο «Ο Αριστοτέλης σήμερα: πτυχές της αριστοτελικής φυσικής φιλοσοφίας υπό το πρίσμα της σύγχρονης επιστήμης».

Δωρεές εις μνήμην:

  • Χριστίνας Πρέκα
    (Οικογένεια Λαζάρου Εφραίμογλου)
  • Αριστείδη Τσεβρένη
    (Οικογένεια Δημήτρη Εφραίμογλου)

 

Η εκτύπωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας γραφικών τεχνών «Βιβλιοσυνεργατική Α.Ε.Π.Ε.Ε.».

O «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο, σας περιμένει τις ακόλουθες μέρες και ώρες:
Δευτέρα, Tρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:00-16:00, Σάββατο: κλειστά, Κυριακή: 10:00-15:00.
Το ωράριο λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου» μπορεί να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 212 254 0000, κωδ. 0400.
Eπισκεφθείτε τις σελίδες μας στις διευθύνσεις: http://www.hellenic-cosmos.gr/ και http://www.ime.gr/