© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας, δημιουργίας και προσφοράς στον ελληνικό πολιτισμό

Mε επίκεντρο την πολιτιστική μας κληρονομιά, o «Ελληνικός Κόσμος» αποτελεί ζωντανό κύτταρο δημιουργίας και έκφρασης. Σε όλο το διάστημα λειτουργίας του υλοποιεί ένα από τα βασικά οράματα των δημιουργών του: τη διάσωση της ιστορικής μνήμης και τη διάδοση της προσφοράς του Ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό και στις μελλοντικές γενιές, με όχημα τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, ο «Ελληνικός Κόσμος» στεγάστηκε το 1998 σε παλαιό βιομηχανικό κτήριο, το οποίο, αν και διατήρησε σημαντικά στοιχεία της αρχικής του χρήσης, μετασκευάστηκε σε υπερσύγχρονο, ζωντανό μουσείο.

Στην οδό Πειραιώς 254, στον παλιό βιομηχανικό άξονα Αθήνας-Πειραιά, εκεί όπου η μνήμη συναντά τη νεότερη ταυτότητα της πόλης, ο «Ελληνικός Κόσμος» καταλαμβάνει σήμερα έκταση 60 στρεμμάτων, τα οποία αναδιαμορφώνονται, για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού πάρκου που θα καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του.

Στα επόμενα χρόνια, ο «Ελληνικός Κόσμος» θα αναπτύσσεται διαρκώς κτηριολογικά και θα εξελίσσεται δημιουργικά. Θα στεγάσει τα έργα και τις παραγωγές του Ιδρύματος και παράλληλα θα φιλοξενεί και θα διοργανώνει δράσεις, με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη και προσφορά σε μικρούς και μεγάλους, σε ειδικό και μη κοινό, σε Έλληνες και μη.

Μέχρι σήμερα ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει να επιδείξει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Διαδραστικές εκθέσεις
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα
  • Προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας
  • Προβολές ντοκιμαντέρ παραγωγής του ΙΜΕ
  • Πωλητήριο με ποικιλία προϊόντων παραγωγής του ΙΜΕ, όπως βιβλία, ψηφιακούς δίσκους, ντοκιμαντέρ και όχι μόνο
  • Εστία Κυβερνοχώρου, όπου μεγάλοι και μικροί έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους κόμβους του ΙΜΕ

Με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων, ο «Ελληνικός Κόσμος» θα συνεχίσει να πορεύεται, με συντροφιά τις ευχές σας στο δύσκολο έργο του, και ευελπιστεί η δράση του να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για να σταθείτε δίπλα του συνοδοιπόροι με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά!

Δέκα χρόνια δημιουργίας σε αριθμούς!