© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Η έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) «Θέατρο, μια τέχνη τεχνών», μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο Κτήριο 7 του «Ελληνικού Κόσμου» έως τον Ιούλιο 2007, ξεκίνησε το «ταξίδι» της σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με την αποκλειστική χορηγία της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias.

Το ΙΜΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να γνωρίσει το εκθεσιακό του πρόγραμμα και η υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός του νομού Αττικής, έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα την έκθεση για το θέατρο στην Κέρκυρα, στην Ιόνιο Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου, από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου 2007, και στα Χανιά της Κρήτης, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), από τις 14 έως τις 26 Ιανουαρίου 2008.

Οι επισκέπτες της έκθεσης στις δύο αυτές μεγάλες πόλεις είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, να προσεγγίσουν τη σχέση του με τις άλλες τέχνες, αλλά και να παρακολουθήσουν την ιστορία του, από τη γέννηση της αρχαίας τραγωδίας μέχρι τις μέρες μας.

Επίσης, η έκθεση συνοδευόταν από εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου οι μαθητές γνώρισαν τη διαδικασία μέσω της οποίας το θεατρικό κείμενο γίνεται παράσταση με ήχο, εικόνα και δράση. «Τι είναι θέατρο;» και «τι είναι ηθοποιός;» είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και οπτικοακουστικού υλικού.

  • 1.808 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων
  • 610 ελεύθεροι επισκέπτες
  • 59 σχολεία όλων των βαθμίδων
  • 78 εκπαιδευτικά προγράμματα

είναι ο απολογισμός μετά από τριάντα μέρες που η έκθεση του θεάτρου «ταξίδεψε» στην Κέρκυρα και τα Χανιά.

Και έπεται συνέχεια, αφού το ΙΜΕ προσπαθεί διαρκώς να βρίσκεται εκεί όπου υπάρχουν Έλληνες μέσω των έργων και της ερευνητικής του δραστηριότητας.