Στο ΙΜΕ οι Κυριακές...
Είτε αρχαία
είτε νέα...
Kαλώς ήρθατε στο Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού.
EΛATE ΣTHN ΠAPEA MAΣ Γίνε κι εσύ ένα από τα IMEάκια!
Παίξε και μάθε ενδιαφέροντα θέματα, είσαι έτοιμος;
Επιστροφή στην πρώτη σελίδα
Οι ήρωές μας

Δανάη: Ιάσονα, τι κάνεις εκεί με το ημερολόγιο; Από τώρα κοιτάς πότε πέφτουν οι διακοπές;
Ιάσονας: Είναι πολύ νωρίς ακόμη για διακοπές. Βγήκε όμως το πρόγραμμα με τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΜΕ. Ο φετινός χειμώνας στον "Ελληνικό Κόσμο" θα είναι παιχνιδιάρης και θερμός!
Δανάη: Αλήθεια; Έχουν ετοιμάσει ωραία πράγματα για τα ΙΜΕάκια οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΙΜΕ;
Ιάσονας: Πράγματα και θαύματα και τρομερές εκπλήξεις: Στο υπογράφω: καθόλου δε θα πλήξεις!
Δανάη: Θα κάνουμε χριστουγεννιάτικη γιορτή; Τρελαίνομαι για μελομακάρονα! Ιάσονας: Δε νομίζω ότι υπάρχει γλυκό για το οποίο δεν τρελαίνεσαι. Ευτυχώς που είσαι επιμελής και βουρτσίζεις τακτικά τα δοντάκια σου, γιατί θα θρηνούσαμε... θύματα και θα γέμιζες σφραγίσματα!
Δανάη: Μου αρέσει πολύ, επίσης, να φτιάχνω κάρτες για τους φίλους μου και στολίδια για το σπίτι. Και φυσικά να στολίζω το χριστουγεννιάτικο δέντρο με πολύχρωμες μπάλες, αγγελάκια, καμπάνες κι αστεράκια.
Ιάσονας: Το ξέρεις ότι το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο μας θα είναι εικονικό; Θα το στολίσουμε κάνοντας κλικ με το ποντίκι! Αλλά τα μελομακάρονα και οι κάρτες θα είναι απ' τα χεράκια μας.
Δανάη: Προχτές ο Τηλέμαχος μου εκμυστηρεύτηκε ότι βοηθάει την Άρτεμη να σχεδιάσει ένα ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα λέγεται "Η δική μας πόλη".
Ιάσονας: Ο Τηλέμαχος έχει κεραίες στα αυτιά και μαθαίνει πολλά, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει μυστικά! Μου το είπε κι εμένα, τάχα εμπιστευτικά, ότι θα φτιάξουμε μια πόλη, έτσι όπως την ονειρευόμαστε εμείς τα παιδιά.
Δανάη: Τι καλά! Θα είναι γεμάτη λουλουδόκηπους, παιδικές χαρές με τσουλήθρες στριφογυριστές, ξύλινα περίπτερα γεμάτα λιχουδιές και σπίτια με καναρίνια και πεντακάθαρες αυλές!
Ιάσονας: Ο καθένας με τα ενδιαφέροντά του. Εγώ θα προσθέσω ένα πάρκινγκ για διαστημόπλοια, μερικά γήπεδα μπάσκετ και πινγκ πονγκ κι ένα κατακόκκινο τροχόσπιτο που θα μοιράζει πίτσες δωρεάν!
Δανάη: Το τροχόσπιτο γιατί θα είναι κατακόκκινο σαν τις πασχαλίτσες;
Ιάσονας: Για να πηγαίνει ασορτί με το κέτσαπ στις πίτσες!
Δανάη: Ώρες ώρες δεν τρώγεσαι με τίποτα αδερφούλη μου! Πάω να παίξω με τις πλαγγόνες μου.
Ιάσονας: Με ποιες; Δαναΐτσα, από πότε μιλάς ξένες γλώσσες;
Δανάη: Σε τσάκωσα αδιάβαστο, κύριε έξυπνο πουλί, που από τη μύτη πιάνεσαι! Πλαγγόνες έλεγαν τις κούκλες στην Αρχαιότητα.
Ιάσονας: Έμαθες ότι την πρώτη του Κουτσοφλέβαρου θα γεμίσει με αρχαία παιχνίδια ο "Ελληνικός Κόσμος"; Θα κατασκευάσουμε και πλαγγόνες από πηλό, που τόσο αρέσουν σε σένα και σ' όλα τα κορίτσια, αρχαία και νέα! Και θα παίξουμε και αρχαία ομαδικά παιχνίδια, που είναι σχεδόν ίδια με τα σημερινά!
Δανάη: Χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό. Εξάλλου, είμαι πρωταθλήτρια στον "ασκωλιασμό", στους αστραγάλους και ειδικά στα πεντόβολα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Επισκεφτείτε τον Ελληνικό Κόσμο
Ακολουθήστε τα links που σας προτείνουμε για να γίνει η περιήγησή σας ακόμη πιο διασκεδαστική και να μην χαθείτε στο αχανές Διαδίκτυο!
 
Επισκεφτείτε τον κόμβο του ΙΜΕ
© 2001