Μια εξαιρετική συμβολή στο παιδευτικό έργο της Νεολαίας μας. Συγχαρητήρια!

Κάρολος Παπούλιας,
Πρόεδρος της Δημοκρατίας,
04.12.2006

Φιλοσοφία ή/και Μαθηματικά;
Το ταξίδι στον «Ελληνικό Κόσμο» μάς έδωσε την ερώτηση και την απάντηση, παρά τη βεβαιότητά μας ότι δεν υπάρχουν λύσεις σε όλα. Εμείς θα συνεχίσουμε να προτρέπουμε τους μαθητές μας να ταξιδεύουν και να ανακαλύπτουν χώρους ξεχωριστούς όπως ο δικός σας. Ευχαριστούμε τις συνοδούς για την κατάθεση γνώσεων και ψυχής, καθώς και όλο το προσωπικό.Από το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων «Κωστέα-Γείτονα»

Από το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων «Κωστέα-Γείτονα»
11.10.2006

Απλά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο σύγχρονο ευεργέτη που έδωσε τη δυνατότητα της γνώσης σε παιδιά και γονείς. Μια αξιόλογη προσπάθεια, που δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα: δημιουργία χαρακτήρων. Σας συγχαίρω για όλα, καθετί που απαρτίζει το Ίδρυμα είναι προσεγμένο, έμψυχο και άψυχο.

Θέκλα Αγρίτη, 22.10.2006

Να πώς αναδεικνύεται εν απλότητι το μεγαλείο της επιστήμης και του πολιτισμού.

Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Υπουργός Επικρατείας
30.10.2006

Ευχαριστώ τους Αθηναίους που δημιούργησαν ένα υπέροχο μέρος για επιστημονική μελέτη και ανάδειξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ήταν μια διαφωτιστική εμπειρία για μια ομάδα ηλικιωμένων Αυστραλών επισκεπτών.
Χαιρετίζουμε τους Έλληνες.

Μελβούρνη, Αυστραλία
31.10.2006

Άνθρωποι σαν εσάς δίνουν αισιοδοξία για το αύριο του τόπου μας και όχι μόνο.
Χαίρομαι που σας έχω φίλους.

Νικήτας Κακλαμάνης,
Δήμαρχος της Αθήνας,
9.11.2006

Χάρη στα θαυμάσια έργα για την ενσωμάτωση της τέχνης, του πολιτισμού και της τεχνολογίας απόλαυσα αυτό το συνέδριο.

Hiroshi Ishii,
Καθηγητής, Επικεφαλής του Tangible Media Group,
MIT Media Laboratory,
25.11.2006

Σας ευχαριστώ για την υπέροχη ευκαιρία να συζητήσουμε το συνδυασμό των μέσων επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας και της τέχνης. Ήταν μια φανταστική εμπειρία.

Adrian D. Cheok,
Καθηγητής, Διευθυντής στο Mixed Reality Lab,
National University of Singapore
25.11.2006

Η αίθουσα του συνεδρίου ήταν εξαιρετική, η οργάνωση καλή και οι ομιλητές σπουδαίοι. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Antony Eddison, Head of School of Media,
Art & Design, University of Luton
25.11.2006

Μου άρεσαν όλα και ιδιαίτερα το καταπληκτικό ηφαίστειο κι έμαθα πολλά, αλλά δεν μπορώ να τα πω όλα.

Έλενα Βενιζέλου, Μαθήτρια Δημοτικού
27.11.2006

Εξαιρετική φλοξενία, άριστη δουλειά, πολύ μεράκι. «Πάντα πλήρη Θεών»... Σας ευχαριστούμε.

Νατάσα Καμπούρη-Μασαούτη, 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου
29.11.2006

Ήταν φανταστικό βράδυ και νομίζω ότι τα εγκαίνια της «Θόλου» ήταν πετυχημένα. Είναι εκπληκτικό, πανίσχυρο και ευέλικτο σύστημα και θα εξυπηρετεί διάφορες παρουσιάσεις που θα «εκτυλίσσονται» στην Αγορά των Αθηνών (ή σε οποιαδήποτε τοποθεσία εικονικής πραγματικότητας) στα επόμενα χρόνια. Όπως είπα χτες το βράδυ, και όπως όλοι σας γνωρίζετε, μοιάζει με ένα θέατρο που ανεβάζει παραστάσεις οι οποίες φωτίζουν τον αθηναϊκό πολιτισμό και την ιστορία. Το δρώμενο των εγκαινίων ήταν πολύ καλό, με τους ηθοποιούς να παρουσιάζουν τον αρχιτέκτονα της Στοάς του Αττάλου, τον εξοστρακισμό, τη συζήτηση σχετικά με το αν ο Αδριανός θα έκανε καλό ή κακό στην Αθήνα, όλα στο «περιβάλλον» του μοντέλου της Αγοράς. Αλήθεια εντυπωσιάστηκα από το έργο σας και η κριτική μου είναι ενθουσιώδης. Θα στείλω ή θα φέρω ο ίδιος μία πιο αναλυτική κριτική του μοντέλου, την οποία είμαι σίγουρος ότι θα ενσωματώσετε, και όσες προτάσεις μπορώ να σκεφτώ για το τι θα μπορούσατε να παρουσιάσετε στο μέλλον. Πολλά πράγματα για όλες τις κατηγορίες κοινού. Ελπίζω ότι το «γιορτάσατε» μόλις ολοκληρώθηκε η παρουσίαση! Γνωρίζω ότι όλοι σας εργαστήκατε σκληρά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Συγχαρητήρια σε όλους σας!

Δρ. Richard Anderson
Αρχιτέκτονας στην Ανασκαφή της Αρχαίας Αγοράς
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα
05.12.2006


Ο «Ελληνικός Κόσμος» παρέχει στους επισκέπτες του ελεύθερη στάθμευση στους νέους, υπόγειους, χώρους δύο επιπέδων κάτω από τη «Θόλο» (είσοδος από την οδό Σικιαρίδη).