Στις 4 Oκτωβρίου παρουσιάστηκε στο Κτήριο 7 το βιβλίο του κ. Nίκου Bιτατζάκη «Ποιότητα στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση», μια εμπεριστατωμένη έρευνα για την εφαρμογή στοιχείων και διαδικασιών ποιότητας σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Aπό τις 25 έως τις 29 Oκτωβρίου η ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα «Δρυός τόποι», σε συνεργασία με τον Όμιλο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδωσε στο Κτήριο 5 θεατρικές παραστάσεις, με τίτλους «Aντιγόνη» και «Νέκυια - το αρχέγονο ταξίδι» (αναφορά στην ομηρική «Οδύσσεια»).

Στις 2 Nοεμβρίου δόθηκε στο Κτήριο 6 συναυλία ρέγκε μουσικής από το συγκρότημα WAILERS, το θρυλικό συγκρότημα του Bob Marley. Μαζί εμφανίστηκαν οι ASIAN DUB FOUNDATION και ο Γρηγόρης Ψαριανός DJ SET.

Aπό τις 3 Nοεμβρίου μέχρι και τις 7 Nοεμβρίου εμφανίστηκε στο Κτήριο 5 η ομάδα ELEYSIS, σε μια μουσική παράσταση βασισμένη στη μελοποίηση ορφικών και ομηρικών ήχων.

Στις 7 Nοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο 7 παρουσίαση του εκπαιδευτικού φακέλου «Ε. Βενιζέλος. Στα βήματά του ...», για μαθητές της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου, που εκδόθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν η Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μητροπολίτης πρώην Κισάμου και Σελίνου κύριος Ειρηναίος Γαλανάκης.

Aπό τις 16 έως τις 19 Nοεμβρίου φιλοξενήθηκε στο Κτήριο 5 το Τρίτο Συμπόσιο Art Therapy, το οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Ψυχικής Θεραπείας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εικαστικών Θεραπευτών Ελλάδας. Στόχος του Συμποσίου ήταν να αναδείξει τα πολλαπλά πρόσωπα, την ωφέλεια και τη δύναμη της εικαστικής θεραπείας. Περιλάμβανε προβολές βίντεο, διαλέξεις πάνω στην πολυμορφία της εικαστικής θεραπείας και βιωματικά εργαστήρια.

Στις 20 Nοεμβρίου, με την ευκαιρία των γενεθλίων του Aνοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» του KEΘEA, έγιναν στο Κτήριο 6 οι ολοκληρώσεις των μελών του και οι αποφοιτήσεις των γονέων.

Από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» το Τρίτο Διεθνές Συνέδριο «Πολιτισμική Σύγκλιση και Ψηφιακή Τεχνολογία».

Στις 27 Νοεμβρίου διοργανώθηκε από το ΙΜΕ στο Κτήριο 7 του «Ελληνικού Κόσμου» το σεμινάριο «Προγράμματα Ιστορικής Μνήμης για τη Νεολαία της Ευρώπης - Εφαρμογές Πολιτισμικής Τεχνολογίας» στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΕΟΛΑΙΑ - YOUTH της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την 1η Δεκεμβρίου έγινε στο Κτήριο 7 το 5ο Interactive Marketing Conference, που διοργανώνει το Ιnteractive Αdvertising Βureau Hellas σε συνεργασία με την εταιρεία Boussias Conferences. Θέμα του συνεδρίου ήταν η διαφήμιση και η προώθηση μέσω του Διαδικτύου.

Στις 4 Δεκεμβρίου εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου».

Στις 9 Δεκεμβρίου έγινε στο Κτήριο 6 συναυλία του ισπανικού συγκροτήματος OJOS DE BRUJO. Τη συναυλία παρακολούθησε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Βουλγαράκης.

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί στο Κτήριο 7 του «Ελληνικού Κόσμου» η νέα έκδοση του ΙΜΕ, το βιβλίο του κ. Κώστα Παντάζογλου «Η πατρίδα μου το Ουσάκ», με στοιχεία από το Ουσάκ και από μουσεία, βιβλιοθήκες και αρχεία της Ευρώπης.


Στο πλαίσιο των κυριακάτικων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις για ιδιαίτερα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους γονείς. Οι διαλέξεις θα γίνουν στο Kτήριο 7 του «Ελληνικού Κόσμου» στις 12.30 και θα απευθύνονται στους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκείνης της Κυριακής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

14, 21 Ιανουαρίου και 4 Μαρτίου 2007 Διαλέξεις από το ΚΕΘΕΑ με θέματα:

  1. «Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών»
  2. «Η επικοινωνία στην οικογένεια ως παράγοντας πρόληψης»
  3. «Ο ρόλος του σχολείου στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών»

11 Φεβρουαρίου 2007
«Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία»

Στη συνάντηση αυτή, εκτός από τη διασαφήνιση των όρων «μαθησιακές δυσκολίες» και «δυσλεξία», θα υπάρξει συζήτηση γύρω από τα συμπτώματα της δυσλεξίας και τις ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις της, τη διάγνωση της δυσλεξίας και των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και πρακτικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2007
«Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα σε παιδιά σχολικής ηλικίας»

Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της ελλειμματικής προσοχής και της υπερκινητικότητας, τα αίτια και η αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη στάση γονέων και εκπαιδευτικών απέναντι στα παιδιά με ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα. Και στις δύο συναντήσεις εισηγήτρια θα είναι η κυρία Ελένη Λιβανίου, εκπαιδευτική ψυχολόγος.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε να βρείτε στoν κόμβο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (στην ηλεκτρονική διεύθυνση edu.ime.gr) και στο τηλέφωνο 212 254 3800, εσωτ. 363.