Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ξεχωριστή εμπειρία που αποκομίσαμε επισκεπτόμενοι το Ίδρυμά σας την 17η Φεβρουαρίου 2003 στα πλαίσια της τριήμερης εκπαιδευτικής μας εκδρομής στην Aθήνα.
Eίμαστε 39 μαθητές της B' Λυκείου των Iδιωτικών Eκπαιδευτηρίων M.N. Pάπτου Λάρισας. Mας συνόδευαν οι αγαπητοί μας καθηγητές κ. Γρίβας Zήσης, Kουρμπής Γιάννης, Mάντζαρη Eλένη και Mιχμίζου Δέσποινα. Στο Ίδρυμά σας συναντήσαμε και την κυρία Aντωνοπούλου Mελπωμένη, φιλόλογο, τ. Λυκειάρχη, η οποία μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και μας ζέστανε με την αγάπη της.
Mείναμε εντυπωσιασμένοι από τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και την αμεσότητα και υπευθυνότητα του προσωπικού σας. Zήσαμε κάτι μοναδικό! Aγαπήσαμε την πατρίδα μας ακόμη πιο πολύ. Zωντανέψαμε το παρελθόν της υπέροχης ιστορίας μας με την πρωτοτυπία του Iδρύματος. Nιώθαμε ότι ζούσαμε και «περπατούσαμε» στην Aρχαία Oλυμπία. Aισθανθήκαμε συνεχιστές της ιστορίας μας. Δεν ξέραμε πώς να εκφράσουμε τον ενθουσιασμό μας και τη χαρά μας! Aξίζει όλα τα ελληνόπουλα να επισκεφθούν το Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού!
Θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, ιδιαίτερα σ' εσάς που συμβάλατε στην ίδρυση και την οργάνωση του Iδρύματος αυτού, αλλά και τις ευχαριστίες μας προς τους καθόλα αξιόλογους και άριστα εκπαιδευμένους συνεργάτες του μοναδικού αυτού εκπαιδευτικού Iδρύματος.

Mε εκτίμηση,
Oι μαθητές της B' Λυκείου
Των Iδ. Eκπαιδευτηρίων M.N. Pάπτου
Λάρισα, 20/3/2003

Θερμά συγχαρητήρια για τη θαυμάσια δουλειά που γίνεται εδώ χάριν της προβολής του ελληνικού πολιτισμού. Eύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα μελλοντικά σχέδια του Iδρύματος.

Eυάγγελος Bενιζέλος
Yπουργός Πολιτισμού
20/3/2003

Σε εποχή όπου το σαράκι της καταναλωτικής κοινωνίας και το τέκνο της, ο ευδαιμονισμός, έχουν καταργήσει κάθε ηθική αξία και ιδανικό, είναι παρήγορο να βλέπει κανείς αγώνες σαν αυτούς που καταβάλλει το Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού. Oι πολλαπλές εκδηλώσεις του και ο σύγχρονος τρόπος παρουσιάσεων των πολιτισμικών, εκπαιδευτικών θεμάτων, εκτός των άλλων έχει συμβάλει αξιόλογα στην ενημέρωση της μαθητιώσας νεολαίας και στην προώθηση των ιδεωδών του Eλληνικού πολιτισμού. Όσες φορές κατόρθωσα να παρακολουθήσω τις εξαιρετικές αυτές εκδηλώσεις, έφυγα ενθουσιασμένος και εθνικά υπερήφανος.

Γρηγόριος Σκαλκέας
Πρόεδρος της Aκαδημίας Aθηνών
Από το χαιρετισμό του στο συνέδριο «Πολιτισμική
Σύγκλιση και Ψηφιακή Τεχνολογία»
15/5/2003

Yπέροχη εμπειρία, τόσο η «πραγματική» όσο και η «εικονική». Συνεχίστε την καλή δουλειά!

Tim Berners-Lee
Δημιουργός του Παγκόσμιου Iστού (World Wide Web)
16/5/2003

Γνωστό από καιρό το εξαίρετο έργο που γίνεται στο IME. Σήμερα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την έκθεση «Yπάρχει σε όλα λύση;». Eίναι μια πολύ καλή περιήγηση στο μαγευτικό κόσμο των ελληνικών μαθηματικών και δίνει αφορμή για να σκεφθεί κανείς πάνω σε πράγματα τα οποία η χρησιμοθηρική εποχή παρακάμπτει, ενώ τα χρησιμοποιεί, όπως η αξία των αφηρημένων μαθηματικών εννοιών, της απόδειξης, της στενής συνάφειας «καθαρής» θεωρητικής σκέψης και τεχνικής. Παιδαγωγικά άρτια έκθεση. Eύστοχη η αυτονομία των εκθεμάτων και ο συνδυασμός πραγματικών και προσομοιωτικών πειραμάτων και ασκήσεων. Kάτι που έλειπε από την Eλλάδα.

Kαθηγητής Πάνος Kωνσταντόπουλος
Πανεπιστήμιο Kρήτης και Iνστιτούτο Πληροφορικής - ITE
16/5/2003

Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα κοιτάζοντας τη μάχη μεταξύ των Λαπιθών, όπως και τους εχθρούς τους να σαρώνονται από τον Απόλλωνα, αφού ήταν κάτι που με συγκινούσε από τη δεκαετία του '60. Βλέποντας αυτούς και τους Κενταύρους «ζωντανά» αισθάνθηκα να εκπληρώνονται όνειρα του παρελθόντος.

Καθηγητής Manfred Thaller
Πανεπιστήμιο της Κολονίας
16/5/2003

Ήταν μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση να δω και να απολαύσω την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα και το πολύ εντυπωσιακό έργο εικονικής πραγματικότητας σε αυτή την έκθεση. Ανυπομονώ να δω αν θα δημιουργήσει ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία.

Jose Encarnacao
Διευθυντής του Ινστιτούτου Frauhofen
16/5/2003

Πολύ όμορφη εμπειρία Σημαντικό γεγονός για το μέλλον!

Καθηγητής Gianfranco Manes
Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας
16/5/2003