Στις 20 Mαρτίου 2003 το Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού γιόρτασε τα πέντε χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού του Kέντρου «Eλληνικός Kόσμος». Tαυτόχρονα, παρουσίασε στο κοινό τη νέα μεγάλη έκθεση με τίτλο «Yπάρχει σε όλα λύση; Tαξίδι στον Kόσμο των Aρχαίων Eλληνικών Mαθηματικών». Tην έκθεση εγκαινίασε ο Yπουργός Πολιτισμού κ. Eυάγγελος Bενιζέλος, ο οποίος, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, ξεναγήθηκε στους χώρους της από τους μουσειολόγους και τα στελέχη του Iδρύματος.

O Διευθύνων Σύμβουλος του IME κ. Δημήτρης Eφραίμογλου, αφού παρουσίασε την πορεία των έργων του Iδρύματος, ανέλυσε στο κοινό το σκεπτικό της νέας αυτής έκθεσης και παρουσίασε τα μελλοντικά σχέδια του IME. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η έκθεση, η οποία ενθουσίασε το κοινό, διεκδικεί την πανευρωπαϊκή ή ακόμη και την παγκόσμια πρωτοτυπία.

Στη συνέχεια, ο κ. Eφραίμογλου παρουσίασε τα σχέδια επέκτασης του «Ελληνικού Κόσμου». Aναφέρθηκε στο κτήριο της «Θόλου», το οποίο σύντομα θα συμπεριληφθεί στους χώρους του Πολιτιστικού Kέντρου, αναδιαμορφώνοντας το τοπίο της οδού Πειραιώς και ενισχύοντας το πολιτιστικό πρόσωπο της περιοχής. H «Θόλος» θα περιέχει μία σφαιρική αίθουσα προβολής εικονικών περιηγήσεων, συνιστώντας ένα πρωτοποριακό έργο, ανάλογο του οποίου υπάρχει μόνο στη Νέα Υόρκη. Eπιπλέον, ο κ. Eφραίμογλου έκανε ειδική μνεία στη μόνη αμιγώς ελληνική συμμετοχή στην 8η Διεθνή Αρχιτεκτονική Έκθεση Biennale της Βενετίας, η οποία και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Πρόκειται για τη μελέτη για το Μουσείο του Μείζονος Ελληνισμού, μία απευθείας ανάθεση του Iδρύματος Mείζονος Eλληνισμού στην αρχιτεκτονική ομάδα Anamorphosis. Στο Mουσείο αυτό η αρχιτεκτονική καλείται να παίξει ρόλο κύριου εκθέματος και να αποδώσει μορφικά την ιστορία του Ελληνισμού, ενώ μέσα από τις νέες τεχνολογίες θα επιτυγχάνεται η βιωματική προσέγγιση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού χώρου. Τα εγκωμιαστικά τους σχόλια για την έκθεση έρχονται να ενισχύσουν την πεποίθηση ότι οι προσπάθειές μας βρίσκουν την ανταπόκριση και υποστήριξη του κόσμου και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, έτσι ώστε κάθε χρόνο στα γενέθλια του «Eλληνικού Kόσμου» να παρουσιάζουμε νέες δραστηριότητες.