Έχεις σκεφτεί ποτέ από τι εμπνέεται ο ενδυματολόγος μιας παράστασης χορού για να σχεδιάσει τα κοστούμια;

Πρώτα από όλα συζητάει πολλές ώρες με το χορογράφο της παράστασης! Είναι σημαντικό να ξέρει τη γενική ιδέα, το αισθητικό ύφος, αλλά και την υπόθεση της παράστασης... Στη συνέχεια, παρακολουθεί πολλές πολλές πρόβες για να γνωρίσει από κοντά πλέον τους χορευτές και τις κινήσεις τους.

Από την άλλη πλευρά βέβαια σημαντική πηγή έμπνευσης είναι και η ίδια η μουσική... που «μιλάει» στη φαντασία του ενδυματολόγου, δίνοντάς του ιδέες για τα χρώματα, τα υφάσματα, τις ραφές και την «κίνηση» του κοστουμιού.

Για να νιώσεις κι εσύ ενδυματολόγος, δεν έχεις παρά να παρασυρθείς από την αγαπημένη σου μουσική. Βάλε να ακούγεται δυνατά και ντύσε, όπως αισθάνεσαι και φαντάζεσαι, τις χάρτινες φιγούρες!

Αν θέλεις να δεις από κοντά πολλά και διαφορετικά κοστούμια από παραστάσεις χορού, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την έκθεση του «Ελληνικού Κόσμου» με τίτλο: «Γιάννης Μέτσης - Πειραματικό Μπαλλέτο Αθηνών». Εκεί παρουσιάζονται ορισμένα από τα κοστούμια που σχεδίασε η ενδυματολόγος Λίζα Ζαΐμη για τις παραστάσεις αυτής της ομάδας χορού.