Θα φααάμε,
θα πιούμε
και ...
Ρίπτες, Άλτες
και Δρομείς
αρχαίας και
νέας εποχής
Kαλώς ήρθατε στο Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού.
EΛATE ΣTHN ΠAPEA MAΣ Γίνε κι εσύ ένα από τα IMEάκια!
Παίξε και μάθε ενδιαφέροντα θέματα, είσαι έτοιμος;
Επιστροφή στην αρχική σελίδα
Οι ήρωές μας

 


Εντάξει, το παραδέχομαι! Είμαι στρουμπουλός, σαν γάλος γεμιστός. Αλλά φταίω, βρε παιδιά που, αν και Ηρακλής, είμαι χαρακτήρας επιρρεπής. Ομολογώ ότι παρασύρομαι εύκολα και ειδικά όταν το ψυγείο είναι γεμάτο λιχουδιές. Περιδρομιάζω και στη στιγμή το αδειάζω! Αλλά το αφεντικό μου, ο Λέων Πανουργίδης, επιμένει ότι πρέπει να διατηρούμαι σε καλή φυσική κατάσταση και δε με αφήνει σε χλωρό κλαρί. Όπως τώρα, που με έβαλε να γράψω μια εργασία για τη Μεσογειακή διατροφή. "Να βρεις και στοιχεία για το τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες, για να μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν συγκρίσεις", συμπλήρωσε και έκατσε να απολαύσει το στιφάδο του. Κι εγώ, ο καημένος, πρέπει να μείνω νηστικός και διαβασμένος!

 

Μια πυραμίδα που... τρώγεται!
Ξέρατε ότι εκτός από τις πυραμίδες της Αιγύπτου και την οικολογική πυραμίδα υπάρχει και η πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής;
Οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας όχι μόνο την ήξεραν, αλλά και έτρωγαν σύμφωνα με αυτήν. Γι' αυτό "έγιναν μεγάλοι με άσπρα μαλλιά"! Στη βάση της πυραμίδας αυτής "στρογγυλοκάθεται" το ψωμί, τα όσπρια, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα δημητριακά. Καθώς ανεβαίνουμε, συναντάμε το ελαιόλαδο, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και το άπαχο κρέας. Στην κορυφή βρίσκονται οι λιπαρές τροφές, τα γλυκίσματα και οι λιχουδιές, που πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο.

 

Οδηγίες... Μεσογειακής διατροφής! στη ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

Επισκεφτείτε τον Ελληνικό Κόσμο
Ακολουθήστε τα links που σας προτείνουμε για να γίνει η περιήγησή σας ακόμη πιο διασκεδαστική και να μην χαθείτε στο αχανές Διαδίκτυο!
 
Επισκεφτείτε τον κόμβο του ΙΜΕ
© 2001