ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΘΕΑΤΡΟ, ΜΙΑ ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΩΝ»

Την αγάπη μου

Νίκος Κούρκουλος, 23/1/2006

Το υλικό από τις παραστάσεις, παλιότερες και νεότερες, είναι εκπληκτικό. Ένα ταξίδι μαγείας, μια αναμόχλευση συναισθημάτων καταλυτική. Μαγεύτηκα!!!

Ευτυχία, Μαρούσι,
1/2/2006

Πρώτη επίσκεψη στο θέατρο. Εκπληκτική η εικόνα και η προσπάθειά σας να συνεχιστεί. Νομίζω ότι τα παιδιά κερδίζουν πάρα πολλά πράγματα και εντυπωσιάζονται από την εξέλιξη του θεάτρου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Είμαστε τυχεροί που το είδαμε. Συγχαρητήρια. Ε1 και Ε2 του 174ου Δημ. Σχολείου Αθηνών

Βασίλειος Τσίκος, Δάσκαλος,
1/12/2006

Μας ενθουσίασε η δουλειά που έγινε... Η περιήγηση ήταν μαγική. Φεύγω γεμάτη με γνώσεις που απλά τις είχα, αλλά στο μυαλό και στη σκέψη μου έγιναν πιο συγκροτημένες, πιο τακτοποιημένες. Μακάρι πάντα οι νέοι, οι άνθρωποι κάθε ηλικίας, να επισκέπτονται τέτοιους χώρους, φτιαγμένους με μεράκι, κέφι, διάθεση για μετάδοση γνώσεων. Μπράβο!!!

2ο Λύκειο Γλυφάδας,
2/2/2006

EIΠAN ΓIA TON «EΛΛHNIKO KOΣMO»

Σας ευχαριστούμε που προβάλλετε τόσο ωραία την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας!

ΣΤ' τάξη του
13ου Δημ. Σχολείου Βύρωνα

Σας ευχαριστώ για τη θαυμάσια και θερμή φιλοξενία σας! Τι καταπληκτικό ίδρυμα! Συγχαρητήρια... κάθε μαθητής θα έπρεπε να είχε την ευκαρία...

Με εκτίμηση, Γκλόρια Μπέρμπενα
Μορφωτική ακόλουθος, Πρεσβεία Η.Π.Α.

Η λέξη συγχαρητήρια είναι πολύ πενιχρή για να εκφράσω τα συναισθήματα που νιώθω. Είμαι συγκινημένη και πολύ περήφανη που η χώρα μας έχει τέτοιο Ίδρυμα, το μοναδικό στον κόσμο. Εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη και υγεία στους δημιουργούς του, το Λάζαρο και την Ουρανία, και στο συνεχιστή του εθνικού οράματος Δημήτρη. Με όλο μου το θαυμασμό και τη συγκίνηση,

Χριστίνα Σακελλαρίδη,
24/02/2006

Πραγματικά ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μαθητές που έρχονται από επαρχιακά σχολεία, πολύ δε περισσότερο για τους καθηγητές. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις ξεναγούς.

Ενιαίο Λύκειο Θεσπρωτικού,
24/02/2006

Ο λόγος είναι ανεπαρκές αίσθημα να εκφράσει ενδιαφέρον μάθηση κι αγάπη να δαμάσει.

Ευχαριστούμε πολύ.
Γυμνάσιο Αχλαδοχωρίου Σερρών

Καταπληκτικό πρόγραμμα! Μακάρι τα παιδιά στο μέλλον να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα τέτοια προγράμματα. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους του Ιδρύματος. Θα τα πούμε σύντομα! 17ο Δημ. Σχολείο Πειραιά Εντυπωσιακός τρόπος παρουσίασης εικόνων της ιστορίας των Ολυμπιακών Aγώνων, χρήσιμος πολλαπλά στους μαθητές, αφού συμπληρώνει τη γνώση με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Νότης Πλίτης, Μαθηματικός, 8/12/2005

Εκπληκτική η όλη προσπάθεια που πραγματοποιείται στο χώρο αυτό!!! Αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που γίναμε συμμέτοχοι σε αυτό το πρόγραμμα!! Συγχαρητήρια σε όλους γι' αυτήν την άψογη παρουσίαση!!! Να είστε καλά!

Με εκτίμηση,
ΣΤ' Τάξη 89ου Δημ. Σχολείου Αθηνών

Άριστη οργάνωση, πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, φιλόξενο και εξαιρετικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Συνεχίστε τη σπουδαία σας προσπάθεια για τον πολιτισμό. Ευχαριστούμε.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ο Πειραματικού
Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, 11/1/2006

Όπως πάντοτε, ο χρόνος μέσα σε αυτό το χώρο περνάει υπέροχα. Ενδιαφέροντα θέματα, όμορφη παρουσίαση, ευγενικοί άνθρωποι, φιλόξενη ατμόσφαιρα. Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε να έχετε πάντοτε τη δύναμη και τη διάθεση για νέες προσπάθειες.

Οι δάσκαλοι της Ε' τάξης του Δημοτικού
του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, 23/01/2006

Συγχαρητήρια για το πρόγραμμα των καραβιών. Συνεχίστε την προσπάθειά σας.

27ο Δημ. Σχολείο Πειραιά

Ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα και αισθάνθηκα περήφανος που έλαβα μέρος σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Οι εγκαταστάσεις σας και η όλη υλικοτεχνική υποδομή ήταν άψογα, καθώς και οι συνεργάτες σας. Συγχαρητήρια και να προσπαθείτε πάντα για το καλύτερο.

Γιώργος Γκριέλης
38ο Δημ. Σχολείο Πειραιά
1/12/2005

Ωραίο περιβάλλον, εγκάρδιοι άνθρωποι, πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα. Παιδιά και δάσκαλοι μείναμε ενθουσιασμένοι.

5ο Δημ. Σχολείο Κερατσινίου
2/12/2005

Για μία ακόμη φορά μάς εντυπωσιάσατε με τη συνέπειά σας, τη μεθοδικότητά σας, το μοναδικό τρόπο προσέγγισης όλων των θεμάτων που μας παρουσιάσατε και την ευσυνειδησία σας. Σας Ευχαριστούμε!

6ο Δημ. Σχολείο Αμαρουσίου

Το ταξίδι μαζί σας είναι υπέροχο!!! Ευχαριστούμε θερμά

Ε3, ΣΤ3
138ο Δημ. Σχολείο Αθηνών

Ενδιαφέροντα τα θέματα, που παρακολουθήσαμε. Υπήρξε ενεργητική συμμετοχή των παιδιών και ενθουσιασμός. Συγχαρητήρια στους συντελεστές του Ιδρύματος.

Ευχαριστούμε
6ο Δημ. Σχολείο Μεταμόρφωσης


Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζει και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, το επιτυχημένο δεκαήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη» (http://summer.hellenic-cosmos.gr/), που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό του Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος».

Σχεδιασμένο από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IMΕ για παιδιά 5-12 ετών, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να κρατήσει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Aθήνα από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου έως και το τέλος Αυγούστου. Καθημερινά, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα και για δέκα συνεχόμενες μέρες, το «Καλοκαίρι στην πόλη» αποτελεί μια εναλλακτική «κατασκήνωση» στην καρδιά της Aθήνας, αλλά και διαφορετικό τρόπο αξιοποίησης ενός σύγχρονου μουσείου.

Και φέτος, ο «Ελληνικός Κόσμος» θα γίνει ένα φανταστικό «νησί» στο κέντρο της πόλης, όπου τα παιδιά θα ταξιδέψουν με ένα αρχαίο ελληνικό καράβι, πιστό αντίγραφο μιας τριακοντόρου, που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο και θα ζήσουν δέκα μέρες γεμάτες περιπέτεια: Θα εξερευνήσουν και θα ανακαλύψουν με τη βοήθεια ενός αρχαιολόγου τις εκθέσεις και τα προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας, την ελληνική παράδοση και ιστορία, τη διατροφή και τη μαγειρική, τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη ζωγραφική, τη μουσική, το θέατρο, τις νέες τεχνολογίες, την αρχαιολογία και πολλά άλλα θέματα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά τους και κυρίως στις ανάγκες και τις δυνατότητες της κάθε ηλικίας.

Σας περιμένουμε και φέτος στα πέντε δεκαήμερα του «Καλοκαιριού στην πόλη» τις παρακάτω ημερομηνίες:

  1. 19-30 Ιουνίου 2006
  2. 3-14 Ιουλίου 2006
  3. 17-28 Ιουλίου 2006
  4. 31 Ιουλίου-11 Αυγούστου 2006
  5. 21 Αυγούστου-1η Σεπτεμβρίου 2006

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων τηλεφωνήστε έγκαιρα στα 21 254 00000, 21 254 02540 (εσωτ. 1000 και 1001, κυρία Μαίρη Κακολύρη και κυρία Μαρία Ρογκάλα).
Σας περιμένουμε!