Στις 3 Δεκεμβρίου 2005 πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της φαρμακευτικής εταιρίας Sanofi-Aventis.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2005 έγινε στον «Eλληνικό Kόσμο» εκδήλωση της «Kαριέρα A.E.», στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ημερίδας που διοργάνωσε η εταιρεία με τίτλο «Aπό το όραμα στην επιτυχία» και κύριο προσκεκλημένο ομιλητή τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στη Σελήνη Νιλ Άρμστρονγκ.

Aπό 6 έως 31 Δεκεμβρίου 2005 πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο 5 του «Eλληνικού Kόσμου» έκθεση του συλλόγου «Eπιστροφή», όπου παρουσιάστηκαν έργα Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό θεματικό άξονα το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα έργα δημοπρατήθηκαν για τους σκοπούς του συλλόγου.

Στις 20 Iανουαρίου 2006 η εταιρεία Galenica φιλοξένησε στους χώρους του «Eλληνικού Kόσμου» συνεργάτες της από όλοι την Eλλάδα. Oι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν προγράμματα του IME και αργότερα παρακάθησαν σε δείπνο που οργάνωσε η εταιρεία γι' αυτούς.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2006 παιδιά Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού μαζί με τις οικογένειές τους, με αφορμή τα γενέθλια του Πολιτιστικού Κέντρου, θα συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι θησαυρού και θα γνωρίσουν τις εκθέσεις του «Ελληνικού Κόσμου».

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2006 ο «Ελληνικός Κόσμος» γιορτάζει οκτώ χρόνια λειτουργίας και δυναμικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστεί και το πρώτο τμήμα της Εγκυκλοπαίδειας του Μείζονος Ελληνισμού (ΕΜΕ) με τίτλο «Μικρά Ασία».

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2006, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Έστιν ουν θέατρον...», παιδιά από Δ' έως Στ' Δημοτικού θα γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου μέσα από κουστούμια, σκηνικά, μάσκες και μουσικές... Την ίδια μέρα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σαν χτες το 1821» και θα γνωρίσουν τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2006 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σελίδα τη σελίδα, τον κόσμο όλο είδα» για παιδιά από Γ' έως Στ' Δημοτικού. Την ίδια μέρα παιδιά ίδιας ηλικίας θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περπατώ, περπατώ εις το δάσος», όπου θα γνωρίσουν το σπίτι των ζώων και των φυτών.

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2006 παιδιά από Γ' έως Στ' Δημοτικού θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με ήλιο και αλάτι, με ξίδι και με λάδι» και θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διατηρούνται τα τρόφιμα. Την ίδια μέρα παιδιά της Ε', Στ' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου θα δουν τι κρύβει η βαλίτσα ενός πρόσφυγα μέσα από τη «μουσειοσκευή του ΙΜΕ για τη Μικρά Ασία «Μια βαλίτσα γεμάτη αναμνήσεις».

Tην Κυριακή 16 Απριλίου 2006 θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια...», όπου παιδιά Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού θα ανακαλύψουν ήθη και έθιμα των ημερών αυτών που χάνονται στο χρόνο.

Aπό τις 28 Aπριλίου έως τις 7 Mαΐου 2006 η Eταιρεία Oρχηστικής Tέχνης XOPEYTEΣ πραγματοποιεί στο Κτήριο 5 του «Eλληνικού Kόσμου» φεστιβάλ-συνάντηση χορευτικών ομάδων, μουσικών σχημάτων και εικαστικών καλλιτεχνών.

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2006 θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευρώπη. Ένας παλιός καινούριος κόσμος» για παιδιά από Δ' έως Στ' Δημοτικού. Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στις χώρες και τον πολιτισμό της «γηραιάς» -και όπως πάντα νέας- ηπείρου μας. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανασκάπτω και ανακαλύπτω», που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά από Δ' έως Στ' Δημοτικού να γίνουν για λίγο αρχαιολόγοι σε αληθινά σκάμματα ανασκαφής.

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2006, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, παιδιά Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού θα βρουν τρόπο να εκφράσουν την αγάπη τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η πρώτη μας λέξη». Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ηλεκτρονικές περιπέτειες στον Ελληνικό κόσμο», όπου παιδιά από Δ' έως Στ' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου θα μπλεχτούν σε ηλεκτρονικές περιπέτειες στο μονοπάτι της ιστορίας, στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη Μίλητο.

Tην Kυριακή 21 Μαΐου 2006 θα γίνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «απ' το μουσείο δε θέλω να βγω» για παιδιά από A' έως Στ' Δημοτικού, στο οποίο θα φτιάξουν τη συλλογή για το δικό τους μουσείο. Tην ίδια μέρα παιδιά από Δ' έως Στ' Δημοτικού θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «...εμπρός; ...όβερ... you 've got mail!...», πάνω στην εξέλιξη των μέσων επικοινωνίας.

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2006 ο «Ελληνικός Κόσμος» δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά από Β' έως Στ' Δημοτικού να συμμετάσχουν στους αγώνες του πεντάθλου που αναβιώνουν στο ΙΜΕ μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άθλοι στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες». Την ίδια μέρα παιδιά από Γ' έως Στ' Δημοτικού θα φορέσουν ποδιές και με πηλό θα φτιάξουν κατασκευές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χώμα, νερό, ήλιος και φωτιά...».

Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή του INTERNET (www.safeline.gr) διοργανώνει στις 5 Απριλίου 2006 και ώρα 17.00-21.00 ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια του Κινητού Ίντερνετ» στον «Ελληνικό Κόσμο» (Κτήριο 1). Η ημερίδα θα επικεντρωθεί στο θέμα της διαφοροποίησης στα επίπεδα ασφάλειας μεταξύ σταθερού και κινητού Ίντερνετ. Έμφαση θα δοθεί στην ασφάλεια των παιδιών κατά την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού χώρου, της πολιτείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Μ.Μ.Ε, ερευνητικών ιδρυμάτων, καταναλωτών, οργανώσεων προστασίας παιδιών, νομοθέτες, νομικοί, τεχνικοί κ.ά.


Ο «Ελληνικός Κόσμος» παρέχει στους επισκέπτες του ελεύθερη στάθμευση στους νέους, υπόγειους, χώρους δύο επιπέδων κάτω από τη «Θόλο» (είσοδος από την οδό Σικιαρίδη).