Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2005 παρουσιάστηκε στο Κτήριο 7 του «Ελληνικού Κόσμου» η έκδοση του Ιδρύματος «Η Σύλλη του Ικονίου. Μία ελληνική κωμόπολη στην καρδιά της Μικράς Ασίας» του κ. Τάκη Σαλκιτζόγλου. Την παρουσίαση της έκδοσης προλόγισε ο Καθηγητής και Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία κ. Ε. Χρυσός. Tο βιβλίο παρουσίασαν οι: Ι. Πετροπούλου, Ιστορικός στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, Α. Σαββίδης, Καθηγητής Βυζαντινής και Μεσαιωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γ. Μαυρογορδάτος, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο ίδιος ο συγγραφέας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δ. Εφραίμογλου.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2005 ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γιώργος Σουφλιάς με τη σύζυγό του και την κόρη τους επισκέφθηκαν τον «Ελληνικό Κόσμο», όπου τους υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά η οικογένεια Εφραίμογλου. Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στις εκθέσεις του Ιδρύματος και στα προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας. Ο κ. Σουφλιάς εξέφρασε το θαυμασμό του για τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις της «Θόλου» οι οποίες, όπως είπε, θα διαμορφώσουν το ύφος της οδού Πειραιώς. Επίσης, είχε την ευκαιρία να δει τη μακέτα του Μουσείου Ιστορίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους για το έργο αρχιτέκτονες της ομάδας ANAMORPHOSIS. Φεύγοντας, σημείωσε στο βιβλίο επισκεπτών του «Ελληνικού Κόσμου»: «Θερμά συγχαρητήρια για το εκπληκτικό ταξίδι στο χρόνο, στον ελληνικό πολιτισμό, στην ερευνητική πορεία του ανθρώπινου μυαλού. Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στην ευρύτερη οικογένεια Λαζάρου Εφραίμογλου για την τεράστια προσφορά της στο Μείζονα Ελληνισμό».

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα «Από το Όραμα στην Επιτυχία» με κεντρικό ομιλητή το Νιλ Άρμστρονγκ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου και διοργάνωσε η εταιρεία «Καριέρα Α.Ε.». Το ΙΜΕ εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, ο οποίος ανέπτυξε την πορεία του ΙΜΕ από το όραμα για τη διάσωση και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στην επιτυχία, όπως αυτή αποδεικνύεται μέσα από την ανταπόκριση του κόσμου.