Ένας χρόνος ολοκληρώνει σε λίγο τη γόνιμη πορεία του και δίνει τη θέση του στο νέο που έρχεται, για να διανύσει τη δική του γεμάτος υποσχέσεις και ελπίδες. Tα έτη συνδέονται αναπόφευκτα μεταξύ τους από τα έργα των ανθρώπων. Aρχίζουν από τον προηγούμενο για να τελειώσουν ή να συνεχιστούν στον επόμενο. Aυτό ακριβώς συμβαίνει και με το έργο του IME στο Πολιτιστικό του Κέντρο, όπου οι οικοδομικές εργασίες για την ανάπτυξή του θα συνεχιστούν δριμύτατες και το 2004. Ακόμη, «μαγιά» για το νέο έτος αποτελεί και η έκθεση για τους Oλυμπιακούς Aγώνες, ενόψει της πραγματοποίησής τους στη χώρα μας. Για την ολοκλήρωσή της εργάζεται ομάδα στελεχών και συνεργατών του Ιδρύματος και αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό αρχές του νέου έτους. Θα φιλοξενείται στο ισόγειο του «Eλληνικού Kόσμου», ενώ στον πρώτο όροφο θα εξακολουθεί να λειτουργεί και το 2004 η έκθεση για τα αρχαία ελληνικά μαθηματικά που εγκαινιάστηκε την άνοιξη ετούτου του χρόνου.

Mια μικρή γεύση των άγιων ημερών που διανύουμε πήραμε στο ταξίδι μας στην Κωνσταντινούπολη και την Kαππαδοκία, με την περιή-γησή μας σε σημαντικά μνημεία του Χριστιανισμού: Τα υπέροχα ψηφιδωτά της Μονής της Χώρας, όπου απεικονίζεται η Μαρία στο δρόμο για τη Βηθλεέμ, το πρώτο μπάνιο του νεογέννητου Ιησού, το προσκύνημα των τριών βοσκών και των μάγων. Στην Καππαδοκία, οι υπόσκαφες εκκλησίες, όπως εκείνη του Αγίου Βασιλείου, της Μηλιάς ή η εκκλησία με το φίδι Το πνεύμα του Αϊ-Βασίλη πλανάται στο Κόραμα, στην Καισάρεια...

Με το τέλος και αυτής της χρονιάς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του ΙΜΕ σας στέλνει τις πιο θερμές ευχές του για αγάπη, υγεία, ειρήνη, ευημερία και δημιουργικές συναντήσεις και σας καλεί στον «Ελληνικό Κόσμο» την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2004 στις 18.30, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Μάγδα Χατζηδίνα

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων IME