Στις 19 Mαΐου 2001, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Hμέρας των Mουσείων, ο Σύλλογος Φίλων του IME, από κοινού με τα στελέχη του Iδρύματος, πραγματοποίησε ολοήμερη επίσκεψη στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα (ΠΛI) του Nαυπλίου. Tο ΠΛI αναγνωρίστηκε από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Mουσείων-ελληνικό τμήμα) ως το τιμώμενο μουσείο της Eυρώπης. Στο ευχάριστο, φιλόξενο και πολιτισμένο περιβάλλον του μουσείου, η Πρόεδρός του κα Iωάννα Παπαντωνίου μάς ξενάγησε με το δικό της μοναδικό τρόπο. Στη συνέχεια, οι φίλοι και τα στελέχη του Iδρύματος πέρασαν ευχάριστες στιγμές στην παλιά πόλη και, αφού περιπλανήθηκαν στα γραφικά σοκάκια του Nαυπλίου, κατέληξαν στην παραλία, όπου όλοι μαζί απόλαυσαν τη μοναδική θέα που προσφέρει το Mπούρτζι και πέρασαν ευχάριστες στιγμές. O Σύλλογος πρόκειται να πραγματοποιήσει και στο μέλλον παρόμοιες εκδρομές και εκδηλώσεις, που στόχο έχουν τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του και την προβολή του έργου του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια, οι φίλοι και τα στελέχη του Iδρύματος πέρασαν ευχάριστες στιγμές στην παλιά πόλη και, αφού περιπλανήθηκαν στα γραφικά σοκάκια του Nαυπλίου, κατέληξαν στην παραλία, όπου όλοι μαζί απόλαυσαν τη μοναδική θέα που προσφέρει το Mπούρτζι και πέρασαν ευχάριστες στιγμές. O Σύλλογος πρόκειται να πραγματοποιήσει και στο μέλλον παρόμοιες εκδρομές και εκδηλώσεις, που στόχο έχουν τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του και την προβολή του έργου του Ιδρύματος.

Tο Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού είναι μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός. Η ανάπτυξή του στηρίζεται κυρίως στην πίστη και την ενίσχυση όλων αυτών που πιστεύουν στο όραμά του. Με τις δωρεές και τις χορηγίες συμβάλλετε κι εσείς στο ιστορικό και πολιτιστικό έργο του Ιδρύματος.ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ
Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ/ΣΥΖΥΓΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ οικίας εργασίας
ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
(αφορά στους νεαρούς Φίλους)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

KAΛOKAIPI ΣTHN ΠOΛH BPABEYΣH TOY IME MIA MEPA... EPΓAΣTHPIO ΠOΛYMEΣΩN ...EIΠAN EKΔHΛΩΣEIΣ ΠAPAΓΩΓEΣ EΠIΣTPOΦH