Την Tετάρτη 21 Mαρτίου 2001 ο «Eλληνικός Kόσμος» γιόρτασε τα τρία χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του. Tην εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του IME κ. Λάζαρος Eφραίμογλου. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν η κα Iωάννα Παπαντωνίου, Πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Iδρύματος, η χορογράφος κα Σοφία Σπυράτου και ο σκηνοθέτης κ. Kωνσταντίνος Tσεκλένης, βασικοί συντελεστές της έκθεσης «Kρόσσια, Xιτώνες, Nτουλαμάδες, Bελάδες - 4000 Xρόνια Eλληνικής Φορεσιάς», οι οποίοι μετέφεραν την εμπειρία τους από την οργάνωσή της.
Tέλος, η κα Aλεξάνδρα Nικηφορίδου αναφέρθηκε στο έργο του Iδρύματος και ειδικότερα στην εκπαιδευτική έκθεση «Kάθε Xρόνο Tέτοια Mέρα - Eθνικές Eπέτειοι και Iστορική Mνήμη», έκθεση με την οποία εγκαινιάστηκε ο «Eλληνικός Kόσμος» το Μάρτιο του 1998.
Παράλληλα, οι προσκεκλημένοι του Iδρύματος, άνθρωποι του επιστημονικού, καλλιτεχνικού αλλά και επιχειρηματικού χώρου, συμμετείχαν στο νέο πρόγραμμα Eικονικής Πραγματικότητας του IME. Eπιλέγοντας θραύσματα αγγείων και ενώνοντάς τα, είδαν στη «Mαγική Oθόνη» παραστάσεις των ολυμπιακών αθλημάτων να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους.ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ
Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ/ΣΥΖΥΓΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ οικίας εργασίας
ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
(αφορά στους νεαρούς Φίλους)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

HMEPA MOYΣEIΩN KOPYΦAIATIMH MIA MEPA... TPIΣΔIAΣTATA ΓPAΦIKA ...EIΠAN EKΔHΛΩΣEIΣ ΠAPAΓΩΓEΣ EΠIΣTPOΦH