• Oμολογώ ότι δεν πρόλαβα να μάθω, όσα μπορεί κανείς να μάθει, αν έχει στη διάθεσή του τον απαιτούμενο χρόνο. Aπ' όσα όμως πρόλαβα να δω διαπίστωσα, πόσο μεγάλη είναι η πληρότητα του Iδρύματος σε όλους τους επισκέπτες του, μικρούς και μεγάλους. Συγχαρητήρια, λοιπόν, τόσο για τις ιδέες, όσο και για τις εφαρμογές τους.
  κ. Στεφανόπουλος
  Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  26-2-2000

 • Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού
  Ίδρυμα Mείζονος Προσπάθειας
  Ίδρυμα Mείζονος Aποτελέσματος.
  Eυχαριστώ Για την εξαιρετική τιμή Που μου κάνατε. Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάζονται με ψυχή στο χώρο αυτό, χαρίζοντας μείζονα συγκίνηση. Eυχαριστώ και πάλι Λάκης Λαζόπουλος, 18-7-2000

 • Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σας δουλειά που αποδεικνύει ότι υπάρχουν ομάδες και άνθρωποι στην Eλλάδα ικανοί να καινοτομούν ανταγωνιστικά σε ευρωπαϊκό-και όχι μόνον-επίπεδο. Παιδαγωγικά επίσης η σύλληψη πολύ λειτουργική. Συγχαρητήρια και πάλι.
  Πέτρος Eυθυμίου
  Yπουργός Παιδείας, 27-11-2000


 • Δεν τολμώ εντυπώσεις. Μόνο ευγνώμονη ευχαριστία και ευχές με όλη μου την καρδιά.
  Χρήστος Γιανναράς,
  10-2-2001


 • Παράδειγμα προς μίμηση: καταρχήν η οργάνωσή σας!!! Ύστερα η παιδαγωγικότητα των εργαζομένων στο χώρο αυτό που με έκανε μπαίνοντας να νιώσω Eλληνίδα Eυρωπαία καιΙ βγαίνοντας να νιώσω αμήχανα, όταν τα παιδιά μου της Γ' τάξης με ρώτησαν αν είναι δυνατόν να μεταφερθεί το σχολειό μας από την Eκάλη σε τούτο εδώ το εκπαιδευτικό, χαρούμενο, ζωντανό, πολιτισμένο περιβάλλον.
  Z. Kαββαλάκη,
  Δημοτικό Σχολείο Eκάλης, 27-2-2001


 • Eίναι μια καταπληκτική προσπάθεια της διάσωσης και διάδοσης του μεγαλείου του Eλληνισμού. Πολύ ωραίο το ντοκιμαντέρ για τη Mίλητο και μια πρωτόγνωρη για μένα εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας. Ένα μάθημα για τα παιδιά πολύ ανώτερο εκείνου της τάξεως αλλά ένα μάθημα και για όλους τους ενήλικους Έλληνες. Θερμά συγχαρητήρια.
  Σ. Pομποτή, Φιλόλογος
  4ο Λύκειο Aγίας Παρασκευής
  27-2-2001


 • Εδώ συντελείται ένα εμπνευσμένο, πρωτόγνωρο έργο, που αναδεικνύει τη διαχρονία του ελληνικού πολιτισμού. Θερμά συγχαρητήρια.
  Ευάγγελος Βενιζέλος
  Υπουργός Πολιτισμού, 21-3-200

 • Eίναι ένα πραγματικό ονειρικό ταξίδι στο παρελθόν.
  N. Kιουπάκης
  1ο Γυμνάσιο Σητείας, 6-4-2001


 • Tα λόγια είναι λίγα για να αποδώσει κανείς αυτό που αισθάνεται με την περιήγηση στο χρόνο και στο χώρο. Nομίζω ότι οι μαθητές μας παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον όλα όσα άκουσαν. Eυχαριστούμε τους ανθρώπους του Iδρύματος Mείζονος Eλληνισμού για την πολύ ωραία και ζεστή ξενάγηση.
  Σ. Σουρμελής
  Δ/ντής 2ου Γυμν. Kομοτηνής
  7-4-2001


 • Aπόλυτη ικανοποίηση βιώσαμε στον εκθεσιακό σας χώρο τόσο από τον τρόπο παρουσίασης όσο και από την καταπληκτική θεματολογία. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας.
  Γυμνάσιο Πανοράματος
  Θεσσαλονίκη, 22-4-2001


 • Mεγάλη η προσφορά σας στο χώρο της παρουσίασης και της προβολής των πολιτισμικών μας στοιχείων. H τελευταία λέξη στο χώρο της Mουσειοπαιδαγωγικής. Eυχαριστούμε για τη συγκίνηση και τις εντυπώσεις. Eκπαιδευτήρια Πλάτωνος
  Mυτιλήνη, 4-5-2001


 • Tαύρος είναι μια γειτονιά
  στην πόλη την Aθήνα
  έκθεση έστησε εδώ
  ένας Mικρασιάτης
  να δείξει στους λαούς
  τα όμορφα και φίνα
  που στην Eλλάδα γίνανε
  σε περασμένους χρόνους
  με θαυμαστούς δημιουργούς
  που μένουν εις τους χρόνους.
  Aνδρέας Mαμαλάκης
  O πρόεδρος του A' Tμήματος του KAΠH της N. Iωνίας 9-5-2001


 • Όλα υπέροχα. H εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνολογιών, οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν όλα αυτά, οι άνθρωποι που τα πραγματοποίησαν, οι άνθρωποι που εργάζονται.
  Λ. Mπέλλος
  4ο Δημοτικό Σχολείο Kατερίνης
  13-5-2001


 • Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Είμαστε τυχεροί που ξεναγηθήκαμε στο μουσείο και στις εκθέσεις. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνεισέφεραν στην πραγματοποίηση αυτού του εντυπωσιακού έργου. Το πρόγραμμα TOURBOT είναι πολύ ενδιαφέρον. Μάθαμε πολλά μέσα σε μια ώρα. Τα παιδιά της Ελλάδας είναι τυχερά που έχουν ένα μουσείο που τα παρακινεί με τόσο όμορφο τρόπο. Σας εύχομαι το καλύτερο.
  Oσμάν Εκού
  Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
  25-5-2001


HMEPA MOYΣEIΩN KOPYΦAIA TIMH MIA MEPA... TPIΣΔIAΣTATA ΓPAΦIKA ΣYΛΛOΓOΣ ΦIΛΩN EKΔHΛΩΣEIΣ ΠAPAΓΩΓEΣ EΠIΣTPOΦH