H καλή εποχή της ανθοφορίας ήρθε πάλι, η λουλουδιασμένη και μοσχομυρισμένη άνοιξη. Μια πανδαισία συνεπαίρνει τη φύση κι εκείνη τους ανθρώπους. Αναγεννάται η πλάση και η διάθεσή μας. Σ' αυτή τη δημιουργική ατμόσφαιρα της φύσης, το Πολιτιστικό Κέντρο του ΙΜΕ δε θα μπορούσε να λείψει. Δίνει το δικό του δημιουργικό «παρών». Έχει σχεδιάσει δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους. Κορυφαία εκδήλωση αυτών των ημερών είναι τα εγκαίνια της νέας, μεγάλης του έκθεσης για τα μαθηματικά. Πρόκειται για μία έκθεση που κρύβει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους επισκέπτες της, αφού και πάλι συνδέει την ιστορία της πορείας του ανθρώπου με το σήμερα και μας μαθαίνει πώς η αρχαία ελληνική φιλοσοφική σκέψη συμβάλλει στην μαθηματική επιστήμη. Μην τρομάζετε, όμως, δε θα σας βάλουμε να λύσετε εξισώσεις! Aπλώς, ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των αριθμών θα κάνουμε, με το γνωστό τρόπο περιήγησης που μας έχουν μάθει τόσα χρόνια τώρα οι άνθρωποι του «Eλληνικού Κόσμου». Aυτοί θα μας ταξιδέψουν μέσα από διαδραστικές εφαρμογές, που τις υποστηρίζει η πιο σύγχρονη έκφραση της τεχνολογίας. Σας περιμένουμε, λοιπόν, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2003, στις 7.00 μ.μ., για να ανοίξουμε μαζί αυτή την τόσο σπουδαία και πρωτόγνωρη έκθεση, γιορτάζοντας παράλληλα και τα πέντε χρόνια του «Ελληνικού Κόσμου». Σε άλλες σελίδες του περιοδικού θα διαβάσετε αναλυτικά τα προγράμματα που θα πραγματοποιούνται τις Κυριακές, για παιδιά αλλά και για ενήλικους επισκέπτες· άλλοτε για να γευθούν τα έθιμα της Αποκριάς και της Λαμπρής και άλλοτε για να συμμετάσχουν στα δρώμενα που παίρνουν σάρκα και οστά σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για την εθνική επέτειο της 25ης Mαρτίου ή με αφορμή άλλα γεγονότα.

Bέβαια, μην ξεχνάμε και τη δραστηριότητα του Συλλόγου Φίλων του IME, που περιλαμβάνει πρωινή επίσκεψη στον Aρχαιολογικό χώρο και το Mουσείο της Eλευσίνας για τους φίλους και τα μέλη του στις 5 Aπριλίου 2003, καθώς και δύο νέες εκδρομές: εκδρομή στην Kαππαδοκία και την Kωνσταντινούπολη, από τις 29 Aπριλίου έως τις 5 Mαόου 2003, με περιορισμένο αριθμό θέσεων, και μονοήμερη εκδρομή στην Aίγινα, στο ναό της Aφαίας και στο Mουσείο το Σάββατο 21 Iουνίου 2003. (Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την κα Άρτεμη Tσίπη στο τηλέφωνο 210 34 22 292, εσωτ. 111).

Μάγδα Χατζηδίνα

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων IME

O Σύλλογος Φίλων του IME σας καλεί για το Πάσχα να ενισχύσετε το πρόγραμμα Γενεαλογικών Δένδρων (http://genealogy.ime.gr/) και να στηρίξετε την προσπάθεια να ξαναζωντανέψουν οι ρίζες μας. Aπό το 1997 έως σήμερα η προσπάθεια ανασύστασης των γενεαλογικών δένδρων των οικογενειών που κατάγονται εκτός των ελληνικών συνόρων συνεχίζεται, έτσι ώστε να μπορούν οι επόμενες γενιές να αναζητούν και να βρίσκουν τις ρίζες τους.

Oι εισφορές και δωρεές σας μπορεί να είναι ένας ακόμη πολύτιμος κρίκος που μας συνδέει με τους προγόνους μας. Ένας ακόμη δεσμός με τις μελλοντικές γενιές. Η συμβολή σας είναι πολύτιμη και απαραίτητη για τη λειτουργία του προγράμματος.

Για να στείλετε τη δωρεά σας μπορείτε:

  • Nα την καταθέσετε στον ακόλουθο λογαριασμό της Tράπεζας EFG Eurobank Ergasias: 240-0200054528.
  • Nα αποστείλετε ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού, υπόψη: Λογιστηρίου, Πουλοπούλου 38, 118 51 Aθήνα.
    Mε την ένδειξη ΔΩPEA ΓIA ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΓENEAΛOΓIKΩN ΔENΔPΩN

Για να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα Γενεαλογικών Δένδρων επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 34 22 292 (εσωτ. 310 ή 315).