ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ (2003)
Ελένη Σβορώνου

Τιμή: € 16.00

Εκδότης: Κοινή έκδοση του ΙΜΕ και της εκδοτικής εταιρείας «Ερευνητές»
Μετάφραση:  -
159 Σελίδες
ISBN: 960-368-270-5
Κωδικός: 00.10.01.1709
Διαθεσιμότητα τίτλου: Μη διαθέσιμος

Ο αρχαιολογικός οδηγός της κας Ελένης Σβορώνου, κοινή έκδοση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και των εκδόσεων «Eρευνητές», απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία της αρχαίας Αθήνας, το πολιτισμικό πλαίσιο της εποχής και τις προσωπικότητες που έζησαν και έδρασαν στην πόλη καθώς και ποικίλες αναφορές σε θέματα πολιτικής, κοινωνίας, οικονομίας, θρησκείας, μυθολογίας και τεχνών. Κυρίως, όμως,είναι ένας ευχάριστος συνοδός για περιήγηση στα αρχαία μνημεία της πόλης: ο Κεραμεικός, η Αρχαία και η Ρωμαϊκή Αγορά, η Ακρόπολη, το Oλυμπιείο και το Στάδιο περιγράφονται με γλαφυρότητα, ζωντάνια και ακρίβεια και σε μια γλώσσα προσαρμοσμένη στο νεανικό κοινό. Bοηθήματα, όπως το γλωσσάρι όρων, τα παιχνίδια και οι ερωτήσεις γνώσεων επιτρέπουν στον αναγνώστη να εμβαθύνει στην πληροφορία και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του μέσω διασκεδαστικών παιχνιδιών.

Το βιβλίο μπορεί εξίσου καλά να χρησιμοποιηθεί σε επιτόπιες επισκέψεις όσο και στο σπίτι ή στη σχολική τάξη. Συνοδεύεται από αναλυτικούς χάρτες των επισκέψιμων χώρων, πρακτικές πληροφορίες για την πρόσβαση σε αυτούς και εξαιρετικής ποιότητας έγχρωμη εικονογράφηση. H έκδοση διατίθεται σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά).

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ