ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (2006)
Ελένη Σβορώνου

Τιμή: € 16.00

Εκδότης: Κοινή έκδοση του ΙΜΕ και της εκδοτικής εταιρείας «Ερευνητές»
151 Σελίδες
ISBN: 960-368-367-1
Κωδικός: 00.10.01.2569
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Η έκδοση ξεκινά με συνοπτική αναφορά στην ιστορία της πόλης, που έγινε διαδοχικά έδρα Ρωμαίων, Βυζαντινών, Λατίνων και Ελλήνων βασιλέων και σε όλη την ιστορική της διαδρομή βρέθηκε στο επίκεντρο σημαντικών ιστορικών στιγμών.

Ακολουθεί η παρουσίαση της ιστορίας της πόλης ανά χρονική περίοδο, με τα μνημεία που αντιστοιχούν σε αυτήν. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη Βυζαντινή εποχή της Θεσσαλονίκης, η οποία θεωρείται η «χρυσή περίοδος» της πόλης, δικαιολογημένα άλλωστε, αφού η πορεία δώδεκα αιώνων προς την ακμή, την παρακμή και την πτώση του βυζαντινού κράτους έχει αφήσει τα σημάδια της στα μνημεία της πόλης. Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην Οθωμανική Θεσσαλονίκη, με τα χαμάμ, τα μπεζεστένια και τις κρήνες της, πολλά από τα οποία κοσμούν ακόμη και σήμερα την πόλη.

Στο τέλος, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη σύγχρονη όψη της πόλης, να ακολουθήσει διαδρομές μέσα από τις γειτονιές της και να ανακαλύψει κρυμμένες ομορφιές. Την έκδοση εμπλουτίζουν οι αναπαραστάσεις των μνημείων, οι εικόνες και τα σχέδια από τα σημαντικότερα ευρήματα ανασκαφών.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 2010 ή γράψτε στο sales@ime.gr.
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 
Άνθρωποι 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ