Γνωρίζατε ότι...
- Στην κούρσα των 100 μέτρων πραγματοποιήθηκαν 7 άκυρες εκκινήσεις; Μάλιστα, σε μία από αυτές ο Ralph Craig (ΗΠΑ) διένυσε ολόκληρη τη διαδρομή έως τον τερματισμό, καθώς δεν κατάλαβε ότι η εκκίνηση είχε για ακόμη μια φορά ακυρωθεί. Ο Craig ήταν από τους αθλητές που ξεχώρισαν στους Αγώνες, κατακτώντας την πρώτη θέση στα 100 και 200 μ. στίβου.
- Στη Στοκχόλμη, παράλληλα με τους αθλητικούς αγώνες, πραγματοποιήθηκαν και πολιτιστικές εκδηλώσεις με διαγωνιστικό χαρακτήρα; Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών βραβεύτηκε το ποίημα "Ωδή στον Αθλητισμό", ωστόσο ο ποιητής παρέμενε άγνωστος και έτσι κανείς δεν παρέλαβε το βραβείο. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ποιητής δεν ήταν άλλος από τον Pierre de Coubertin.
- Στους Αγώνες της Στοκχόλμης πραγματοποιήθηκε o ποδηλατικός αγώνας με τη μεγαλύτερη διαδρομή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων; Οι ποδηλάτες διένυσαν 320 χιλιόμετρα.
- Ο ημιτελικός στην ελληνορωμαϊκή πάλη (μεσαία βάρη) διήρκεσε έντεκα ολόκληρες ώρες; Ο νικητής, εξαντλημένος από την προσπάθεια, δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί στον τελικό και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Στη Στοκχόλμη οι αγώνες της πάλης διαρκούσαν έως την "πτώση" του ενός από τους δύο αθλητές.

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα:
Από την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα του 1896