Θωμάς Μπίμης - Νικόλαος Σιρανίδης
Οι τελικοί συγχρονισμένης κατάδυσης ανδρών από αναπηδητήριο 3 μέτρων είχαν ένα από τα πιο απρόσμενα αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς του 2004. Οι Έλληνες Θωμάς Μπίμης και Νικόλαος Σιρανίδης, παρά τις αρχικές προβλέψεις, ήταν αυτοί που κατέκτησαν την πρώτη θέση, χαρίζοντας στην ελληνική ομάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιό της στους συγκεκριμένους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Θωμάς Μπίμης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1975 στην Ελλάδα και άρχισε να ασχολείται με τις καταδύσεις στην ηλικία των 12 χρόνων. Σε ολυμπιακή διοργάνωση έλαβε μέρος πρώτη φορά το 2000, χωρίς ωστόσο να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο. Οι σημαντικότερες διακρίσεις του σε αθλητικές διοργανώσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν το χάλκινο μετάλλιο σε Grand Prix στη Μαδρίτη το 2003 και η πέμπτη θέση στους αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αθήνα το 2004.
Ο Νικόλαος Σιρανίδης γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1976 στην Ελλάδα και άρχισε τις καταδύσεις στην ηλικία των 9 χρόνων. Είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και του 2000. Οι σημαντικότερες διακρίσεις του σε αθλητικές διοργανώσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο στα Grand Prix της Μαδρίτης το 2002 και το 2003 αντίστοιχα, καθώς και η πέμπτη θέση στους αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αθήνα το 2004. Ως αγωνιστικό ζευγάρι οι Μπίμης και Σιρανίδης είχαν λάβει μέρος τόσο στο Grand Prix της Μαδρίτης το 2003 όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αθήνα το 2004, λίγο πριν από τους Αγώνες. Ωστόσο, η διάκρισή τους στους Ολυμπιακούς δεν ήταν αναμενόμενη, αφού φαβορί θεωρούνταν οι ομάδες της Κίνας και των ΗΠΑ. Στην πορεία του αγώνα όμως Πο οποίος διεξάχθηκε χωρίς προκριματικούς, αφού έγινε κατευθείαν ο τελικός, στον οποίο κάθε ομάδα πραγματοποιούσε πέντε καταδύσειςΠ τα προγνωστικά διαψεύστηκαν. Οι Μπίμης και Σιρανίδης ξεκίνησαν δυναμικά, στη συνέχεια όμως έχασαν έδαφος. Λίγο πριν από το τέλος, όταν οι ομάδες είχαν πραγματοποιήσει όλες τις προσπάθειές τους εκτός από την τελευταία, το ελληνικό δίδυμο βρισκόταν στην τέταρτη θέση με τις ομάδες της Κίνας και των ΗΠΑ να προηγούνται. Τότε η σειρά της κατάταξης ανατράπηκε πλήρως. Οι προπορευόμενες ομάδες δεν πραγματοποίησαν καλές επιδόσεις στην τελική τους προσπάθεια, ενώ οι Μπίμης και Σιρανίδης υπό την ενθάρρυνση του κοινού έκαναν μία εξαιρετική κατάδυση και κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο.