Τόσο κρύο, όσο το να δοκιμάσεις να ζήσεις στον καταψύκτη του ψυγείου σου! Μην το κάνεις βέβαια, γιατί σίγουρα θα βγεις... παγάκι! Μπορείς όμως να νιώσεις πώς θα ήταν αν ζούσες στην πιο παγωμένη και απομακρυσμένη ήπειρο του πλανήτη μας!

Είναι πολύ απλό... γιατί η Ανταρκτική «έρχεται» στην Ελλάδα, «έρχεται» στον «Ελληνικό Κόσμο». Η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου θα βρίσκεται από τον Οκτώβριο του 2012 κοντά μας. Και τότε θα καταλάβεις για τα καλά πώς είναι να ζεις και να κινείσαι σε θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν, αν είναι εύκολο να οδηγήσεις ένα snowmobile, τι νιώθεις βουτώντας κάτω από την παγωμένη θάλασσα, ποια πλάσματα επιβιώνουν σε μια τόσο παγωμένη ήπειρο! Εμπειρίες και εντυπώσεις μοναδικές για μία πραγματικά ξεχωριστή ήπειρο, που μόνο μερικοί επιστήμονες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν.

Εάν νομίζεις ότι διαθέτεις τα απαραίτητα για να επιβιώσεις σΆ αυτή την ήπειρο που θυμίζει πελώριο παγάκι και ότι μπορείς να εργαστείς, όπως κάνουν ορισμένοι επιστήμονες, κάτω από ακραίες συνθήκες, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τον «Ελληνικό Κόσμο».

Κι αν θέλεις να συμπληρώσεις τις εμπειρίες σου και... τρισδιάστατα, τότε στη «Θόλο» θα βρεις αυτό που ζητάς. «Παγωμένοι κόσμοι» λοιπόν και ο πάγος, όσο κι αν ακούγεται... ψυχρός, μας αποκαλύπτει τη ζωή και τα οικοσυστήματα που κρύβει.

Ένας «Ελληνικός Κόσμος» περισσότερο «κρύος και παγωμένος» από ποτέ! Το είχες ποτέ σου φανταστεί;