...στη Βόρεια Αμερική οι Ινδιάνοι των πεδιάδων χρησιμοποιούσαν μια γλώσσα με νοήματα, ώστε να μιλούν με τους γείτονές τους! Όταν μάλιστα τον περασμένο αιώνα κάποιοι επισκέφθηκαν την Ευρώπη, ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να επικοινωνήσουν εύκολα με τους κωφαλάλους!

...οι ιθαγενείς της Ωκεανίας, που λέγονται Αβορίγινες, ήταν οι εφευρέτες του μπούμερανγκ. Βέβαια, το χρησιμοποιούσαν όχι μόνο για να παίζουν αλλά και ως όπλο!

...στην αρχαία Αίγυπτο, όταν γίνονταν μεγάλες γιορτές, οι Φαραώ φορούσαν ψεύτικη γενειάδα, που τη στερέωναν στα αφτιά τους!

...στο Ζαΐρ, στη φυλή Μπούτι, τα νεαρά κορίτσια βάφουν όλο το σώμα τους με άσπρη μπογιά σε μια τελετή για την ενηλικίωσή τους!

...ο βασιλιάς των Ασάντε στην Γκάνα εμφανίζεται πάντα κάτω από μια τεράστια πολύχρωμη ομπρέλα, σύμβολο της βασιλικής εξουσίας. Ο ακόλουθός του μάλιστα στριφογυρίζει την ομπρέλα σύμφωνα με τη μουσική και τραγουδά ύμνους στο βασιλιά!

...η πυξίδα εφευρέθηκε στην Κίνα. Χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις εξερευνητικές αποστολές και την αξιοποίησαν τόσο ο Κολόμβος όσο και ο Μαγγελάνος!

...οι νομάδες στο Αφγανιστάν συγκεντρώνονται για να αγοράσουν και να πουλήσουν υφάσματα. Τούτο το αυτοσχέδιο παζάρι αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια εστία των νομαδικών κοινοτήτων!

...οι τουλίπες έχουν τόπο προέλευσης την Κεντρική Ασία, κοντά στο σημερινό Ισλαμαμπάντ. Στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελούν σήμα κατατεθέν της Ολλανδίας!

...το καλαμπόκι ήταν τόσο σημαντικό για τους Μάγιας, που το λάτρευαν σαν θεό. Ένα φτερωτό φίδι αντιπροσώπευε το θεό που είχε πλάσει τα πάντα, ακόμη και το καλαμπόκι. Μάλιστα, οι Μάγιας πίστευαν ότι αυτό το φίδι είχε διδάξει στους ανθρώπους την ειρήνη!

...η ονομασία «Ίνκα» είχε δοθεί αρχικά στον αυτοκράτορα, που τον θεωρούσαν γιο του Ήλιου. Ο Ήλιος ήταν ο πιο σημαντικός θεός των Ίνκα και επομένως ο αυτοκράτορας (Ίνκα) ήταν ένα πολύ ισχυρό πρόσωπο!

...η ισπανική είναι η επίσημη γλώσσα σε όλη την Ισπανία, όπως και σε όλη σχεδόν τη Λατινική και την Κεντρική Αμερική. Όλες οι άλλες ομιλούμενες γλώσσες στην Ισπανία, η καταλανική, η βασκική και η γαλικιανή, παραμένουν επίσημες στην αυτόνομη περιοχή που ομιλούνται.

...η κυριαρχία των Ιπποτών στη Μάλτα τελείωσε όταν ο Ναπολέων Βοναπάρτης την κατέλαβε στο δρόμο για την Αίγυπτο. Ο Ναπολέων, ξεγελώντας τους, ζήτησε από τους Ιππότες να αράξει στο λιμάνι για προμήθειες και μετά, αφού μπήκε στη Βαλέτα, έστρεψε τα όπλα του ενάντια στους οικοδεσπότες του.

...Το βόρειο μέρος της Νορβηγίας είναι γνωστό και ως Γη του Ήλιου του Μεσονυκτίου. Οι περιοχές αυτές έχουν αρκετά μεγάλο γεωγραφικό πλάτος και βρίσκονται εντός του αρκτικού κύκλου. Αυτό έχει συνέπεια το καλοκαίρι ο ήλιος να μη δύει ποτέ, ενώ το χειμώνα η περιοχή να παραμένει στο σκοτάδι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.