Παιχνίδι ίσον καλοκαίρι και καλοκαίρι ίσον παιχνίδι! Παίζουμε ασταμάτητα κι αφήνουμε το χρόνο να κυλήσει ευχάριστα... Ξεκινάμε από αυτές εδώ τις σελίδες και με την πρώτη ακτίνα του ήλιου ας ξεχυθούμε στους δρόμους και τις παραλίες για τη συνέχεια του παιχνιδιού!

A. Οσφραίνομαι και... μαγεύομαι! Καλούμε την παρέα μας και κάνουμε ένα παιχνίδι όλο ευωδιές! Κλείνουμε με ύφασμα τα μάτια των φίλων μας. Γεμίζουμε μικρά βαζάκια με διαφορετικές τροφές (μπαχάρια, βότανα κτλ.) που να θυμίζουν καλοκαίρι. Ύστερα «προκαλούμε» τους φίλους μας να ανακαλύψουν μόνο με την όσφρηση τι «κρύβεται» σε κάθε βαζάκι. Κερδίζουν... όλοι! Κερδίζουν μια «αίσθηση» καλοκαιριού...

B. Παίζουμε με το σώμα; Η παρέα συγκεντρώνεται στο σπίτι. Όλοι βαριούνται μέχρι τη στιγμή που έρχεται η ιδέα: παντομίμα! Εμπνεόμαστε από τη θάλασσα και τα καράβια και αποδίδουμε με κινήσεις ό,τι μας αρέσει πιο πολύ! Ποιος ξέρει; Ίσως κάποιο... κύμα βρέξει τα πόδια μας!

Γ. Ένα παιχνίδι για όλους: Ολυμπιακοί Αγώνες! Από τότε μέχρι σήμερα... Πόσο καλά τους γνωρίζετε; Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις και θα σας φανερωθεί το όνομα του πρώτου αρχαίου Ολυμπιονίκη στο αγώνισμα του δρόμου, που μάλιστα ήταν και... μάγειρας!

 1. Ποιος αναβίωσε τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες;
 2. Έλληνας δρομέας, Ολυμπιονίκης, που ξεχώρισε στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες!
 3. Η μοναδική γυναίκα που κατάφερε να παρακολουθήσει αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες!
 4. Με αυτόν σερβίρουμε, αλλά και, αν τον ρίξουμε μακριά, ίσως κερδίσουμε και ένα μετάλλιο.
 5. Το έπαθλο στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες γεμάτο... φύλλα!
 6. Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1936;
 7. Εκεί έγιναν πρώτη, πρώτη φορά οι Ολυμπιακοί Αγώνες!
 8. Πού διεξάγεται πάντα το αγώνισμα του δρόμου;

 1. Απαντήσεις:
 2. Κουμπερτέν
 3. ΛΟύης
 4. ΚαλλιπάτειΡα
 5. ΔίσκΟς
 6. ΚότΙνος
 7. Βερολίνο
 8. Ολυμπία
 9. Στάδιο

«Ο γύρος του κόσμου στον "Ελληνικό Κόσμο"» και «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν» είναι οι δύο θεματικές με τις οποίες θα καταπιαστούν τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 χρονών στην εναλλακτική κατασκήνωση «Καλοκαίρι στην πόλη 2012» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!