11 Oκτωβρίου 2009
Τα πλοία έχουν ιστορίες να μας διηγηθούν...
H τριακόντορος -το πιστό αντίγραφο αρχαίου πλοίου που έχει ρίξει άγκυρα στον «Ελληνικό Κόσμο»- σας καλεί να ταξιδέψετε μαζί της και, με καπετάνιο τη φαντασία, να ανακαλύψετε ιστορίες και άλλων καραβιών.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0601)

Ανασκαφή για όλους... μικρούς και μεγάλους!
Γρήγορα στο σκάμμα όλοι κι ας μοιραστούν οι ρόλοι! Κάποιοι θα είναι οι αρχαιολόγοι, άλλοι οι εργάτες και κοινό όλων η ομαδικότητα και η χαρά της ανακάλυψης!
Τάξεις: Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (οικογενειακό πρόγραμμα) (κωδ. 0601)

Σήμερα φιλοτεχνούμε...
στο εργαστήρι της φύσης!

Εκπαιδευτικό εργαστήρι, στο οποίο θα δημιουργήσουμε τα δικά μας χειροτεχνήματα χρησιμοποιώντας υλικά που η φύση μας προσφέρει.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0602)

«Το όνομά μου Αγησίλαος...»
...και τόπος μου η Αθήνα. Είμαι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα και ήρθα από τον 5ο αιώνα π.Χ. για να γνωριστούμε». Θα χάσεις τέτοια ευκαιρία; Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη ζωή των παιδιών στην Αθήνα της Κλασικής εποχής.
Τάξεις: Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (κωδ. 0602)

18 Oκτωβρίου 2009
Τον εαυτό σου αν αγαπάς, πρέπει αρκετά από μας να φας!
Είμαστε τα φρούτα! Δίνουμε δροσιά στο δέρμα, δύναμη στο σώμα και νερό στον οργανισμό! Όλα μας είμαστε εξίσου θρεπτικά και απαραίτητα! Βιάσου να μας γευτείς όλα μαζί σε μια δροσιστική φρουτοσαλάτα!
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0603)

Λίγο... απΆ όλα!
Γάλα, φρούτα, λαχανικά... αλλά μόνο αυτά; Είναι ένοχο ένα μικρό γλύκισμα; Ανεβαίνουμε στη ζυγαριά της ισορροπημένης διατροφής, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη συνεργασία του Ιδρύματος ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ.
Τάξεις: Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (κωδ. 0603)

25 Oκτωβρίου 2009
Συννεφάκια μου τρεχάτα, πάνω στΆ ουρανού τη στράτα πόσες μορφές αλλάζετε κι όλο με κάτι μοιάζετε!
Πριν γίνουν όμως σύννεφα, τι; Το ασταμάτητο ταξίδι της σταγόνας από τα βάθη των ωκεανών και τα νερά των ποταμών μέχρι τα σύννεφα του ουρανού. Μια διαδρομή χωρίς τέλος, που θα παρασύρει κι εμάς, κι ας μην είμαστε σταγόνες!
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0604)

Οίνο άκρατο ας πιούμε και σταφύλι ας γευτούμε!
Από το μάζεμα του σταφυλιού και τον παραδοσιακό τρύγο στο ποτήρι μας! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το σταφύλι και το κρασί, ένας «μεθυστικός» περίπατος ανάμεσα σε κλήματα και τσαμπιά, χωρίς βέβαια τον κίνδυνο να... παραπατήσουμε. Στην υγειά όλων μας!
Τάξεις: Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (κωδ. 0604)

1 Νοεμβρίου 2009
Ψάλε μας, θεά, για τον τρομερό θυμό του Αχιλλέα!
Πες μας πώς έφτασαν με τα καράβια τους οι Αχαιοί στην Τροία και με το ξύλινο άλογό τους μπήκαν στην πόλη. Πες μας όμως πιο πριν πώς όλα ξεκίνησαν. Πώς ένα μήλο στάθηκε η αφορμή για να σπείρουν οι θεές τέτοιο μίσος στους ανθρώπους. Πες μας λοιπόν... κι εμείς θα σε ακούσουμε με προσοχή!
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0605)

8 Νοεμβρίου 2009
Σοκολατομαγειρέματα
Σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα, είναι πάντα λαχταριστή. Παρασυρθείτε μαζί μας στη χώρα της σοκολάτας, από τα τροπικά δέντρα στο τραπέζι μας.
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0606)

15 Νοεμβρίου 2009
Σήμερα φιλοτεχνούμε...
κι από το τίποτα δημιουργούμε!

Μια τέχνη διαφορετική... ένα εργαστήρι όπου πρωταγωνιστούν τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0607)

22 Νοεμβρίου 2009
«Και μετά τι έγινε, παππού;» (οικογενειακό πρόγραμμα με παππούδες και γιαγιάδες)
Πόσες φορές δεν έχουμε ζητήσει από τον παππού και τη γιαγιά να μας πουν ένα παραμύθι! Θρύλοι, περιπέτειες, τέρατα, βασιλόπουλα και πριγκίπισσες, όλα μάς φαίνονται διαφορετικά μέσα από τις αφηγήσεις τους! Αλήθεια, θα αφήσετε τον παππού και τη γιαγιά στο σπίτι;
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0608)

29 Νοεμβρίου 2009
Τα παιδία, χωρίς ηλικία, παίζει!
Δουλειές, σχολεία, τηλεόραση, δυσεύρετα τα πάρκα! Πού χρόνος για παιχνίδι; Και μάλιστα για παιχνίδια που παίζαμε παλιά! Ήρθε η ώρα, παιδιά και γονείς, να ΠΑΙΞΟΥΜΕ!
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (οικογενειακό πρόγραμμα) (κωδ. 0609)

6 Δεκεμβρίου 2009
Ο Κλέε στη χώρα των θαυμάτων!
Μαγικά, ταξιδιάρικα τοπία, γάτες με επιβλητικά βλέμματα, χρυσόψαρα σε διάφανα νερά και πολιτείες βυθισμένες στο χρώμα μάς μεταφέρουν στη χώρα του θαυματοποιού καλλιτέχνη Πάουλ Κλέε.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0610)

Θεόφιλος: Ένας αγαπημένος λαϊκός ζωγράφος...
Ζωγράφιζε ιστορικά και καθημερινά θέματα. Απλά και οπουδήποτε. Πάντοτε αγαπητός σε όλους. Γνωριμία με τον Θεόφιλο και τα έργα του, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου κι εμείς, στα χνάρια του, θα ξεδιπλώσουμε τις ζωγραφικές μας ικανότητες.
Τάξεις: Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (κωδ. 0610)

13 Δεκεμβρίου 2009
Ένας θεός από μέταλλο και φωτιά!
Ένας θεός διαφορετικός από τους υπόλοιπους! Είναι ο Ήφαιστος, ο «θεϊκός σιδηρουργός»! Όλοι λίγο πολύ τον ξέρουμε, πόσο καλά όμως τον γνωρίζουμε; Ο Ήφαιστος μας προσκαλεί στο εργαστήριό του, για να μας μυήσει στα μυστικά της φωτιάς και του μετάλλου.
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0611)

20 Δεκεμβρίου 2009
Χριστούγεννα στον κόσμο... Χριστούγεννα στον «Ελληνικό Κόσμο»
Έλκηθρα που τα σέρνουν καγκουρό, δώρα κρυμμένα σε παπούτσια και μια μάγισσα πάνω σε σκούπα να μοιράζει δώρα. Ο ¶γιος Βασίλης πάνω σε κανό και όλα μοιάζουν αλλόκοτα. Αλλά μάλλον μόνο για μας! Έθιμα από όλο τον κόσμο μάς οδηγούν στα φετινά Χριστούγεννα και δημιουργούν μια «παράξενη» ατμόσφαιρα!
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0612)

27 Δεκεμβρίου 2009
Χριστουγεννιάτικα τοπία
Εκπλήσσουν, μαγεύουν, εντυπωσιάζουν! Μας κάνουν να ονειρευόμαστε και να φανταζόμαστε! Μας εμπνέουν και μας μεταφέρουν σε Χριστούγεννα παραμυθένια! Εκεί όπου η φαντασία έχει τον πρώτο ρόλο!
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0613)

17 Iανουαρίου 2010
Εάν τα ζώα μιλούσαν...
...θα μας έλεγαν ότι κι ένας ιπποπόταμος χωράει σε ένα βασιλικό πύθωνα ή γιατί αλλάζει χρώμα ο χαμαιλέοντας! Τι κάνει τη στρουθοκάμηλο να κρύβεται στο χώμα αλλά και πώς ο αρσενικός ιππόκαμπος γεννάει τα αυγά του. O μυστηριώδης κόσμος των ζώων ξυπνάει και ζωντανεύει! Όχι για να μας δώσει απαντήσεις, αλλά για να μας τις δείξει!
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0614)

«ΑπΆ την πηγή σαν πιω νερό,
το μέλλον όλων σας θα βρω!»

...θα έλεγε η Πυθία σε όσους της ζητούσαν μαντεία. Κι ύστερα θα χανόταν στο άδυτό της, σύροντας τα βαριά βήματα και το μακρύ φόρεμά της, μέχρις ότου ο Απόλλωνας της αποκαλύψει τα μελλούμενα. «Ταξίδι» στους Δελφούς λοιπόν και το μέλλον πραγματικά αβέβαιο...
Tάξεις: Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (κωδ. 0614)

24 Iανουαρίου 2010
Δράκοι εναντίον ιπποτών στο κάστρο των παραμυθιών
Για κάστρα και ιππότες ξέρουμε. Για δράκους έχουμε ακούσει. Τι γίνεται όμως όταν όλα αυτά συναντιούνται; Το πραγματικό με το φανταστικό έρχονται σε σύγκρουση και ο μύθος ανακατεύεται με την πραγματικότητα. Παραμυθοϊστορίες και άλλα για όντα που υπήρχαν ή μπορεί και όχι...
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0615)

31 Iανουαρίου 2010
Πρόσωπα με προσωπεία, πότε σοβαρά πότε αστεία
Πίσω απΆ τη μάσκα σαν κρυφτεί, χρόνο μη χάνεις, ψάξε να τον βρεις. Είναι ήρωας, θεός, μήπως ένας γνωστός ηθοποιός ή ένας απλός θνητός; Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ιστορία και τις χρήσεις της μάσκας, ένα ταξίδι στο σήμερα και στο χθες και μια ευκαιρία να «πέσουν οι μάσκες».
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0616)

7 Φεβρουαρίου 2010
Πιάσε το γαϊτάνι, φόρεσε μουτσούνα,
χόρεψε και γλέντα, χτύπα την κουδούνα

Τα χρώματα από το γαϊτανάκι μπλέκονται ξέφρενα στα χέρια μας. Οι μάσκες φυσικά και δεν πέφτουν. Οι ρυθμοί, οι ήχοι και οι μουσικές καλά κρατούν... στον «Ελληνικό Κόσμο»! Ας ξεφαντώσουμε χωρίς δισταγμό!
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0617)

14 Φεβρουαρίου 2010
«Πέρασαν οι Αποκριές, πάνε κι οι Τυρινάδες, μας ήρθε η Σαρακοστή με τις εφτά βδομάδες...»
«...Καλώς την τη Σαρακοστή με σκόρδα, με μαρούλια, καλώς την και την άνοιξη με τα πολλά λουλούδια». Τι υπάρχει στο τραπέζι σας αυτές τις σαράντα μέρες; Στο δικό μας υπάρχουν παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα αλλά και μια ταραμοσαλάτα που περιμένει εσάς για να τη φτιάξετε!
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (οικογενειακό) (κωδ. 0618)

21 Φεβρουαρίου 2010
Μικρές ιστορίες για άγνωστους θεούς!
Ποια θεά προμήθευε τους θεούς με νέκταρ και αμβροσία; Ποιος θεός ήταν «τραγοπόδαρος»; Εισβάλλοντας στον κόσμο τους, άγνωστοι θεοί μάς αποκαλύπτονται...
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0619)

28 Φεβρουαρίου 2010
Παιχνίδι είναι η ζωή, με κίνηση και διατροφή
Ώρα για παιχνίδι και κίνηση! Ας σηκωθούμε όλοι από τις καρέκλες μας κι ας φωνάξουμε δυνατά «Φτου ξελευτερία»... το παιχνίδι αρχίζει! Θα χωριστούμε σε ομάδες, θα θέσουμε κανόνες και με τη φαντασία μας ελεύθερη θα παίξουμε και θα σχεδιάσουμε τα δικά μας παιχνίδια.
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο το παιχνίδι συνδέεται με την ψυχαγωγία και την άσκηση. Με τη χορηγία της εταιρείας KRAFT.
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0620)

7 Mαρτίου 2010
Ξετυλίγοντας το νήμα της κλωστής
Φορέματα, κουστούμια και στολές, όλα σε ένα κουβάρι, γυρίζουν γύρω μας σχηματίζοντας έναν κόσμο διαφορετικό... έναν κόσμο φτιαγμένο από κορδέλες, υφάσματα, χρώματα, κουμπιά! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει στην ιστορία του ενδύματος.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0621)

Μια βαλίτσα γεμάτη αναμνήσεις!
Παιδιά ήταν τότε οι τελευταίοι πρωταγωνιστές μιας ιστορίας 3.000 ετών. Οι Μικρασιάτες θυμούνται, συγκινούνται, μας συγκινούν! ¶νθρωποι, τόποι, συνήθειες και αγαπημένα αντικείμενα φτάνουν σΆ εμάς μέσα από μια βαλίτσα. Ανοίγοντάς την, ανοίγουμε ένα παράθυρο στο χθες, στο σήμερα αλλά και στο αύριο.
Τάξεις: Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (οικογενειακό πρόγραμμα) (κωδ. 0621)

14 Mαρτίου 2010
Σήμερα φιλοτεχνούμε...
Ζωγραφίζουμε, χρωματίζουμε

Αναμείξτε χρώματα και φαντασία και το έργο είναι έτοιμο! Ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά εκφράζονται δημιουργικά και φτιάχνουν το δικό τους έργο τέχνης!
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0622)

Τα επτά θαύματα του νέου κόσμου
Τι κοινό έχουν η πυραμίδα του Χέοπα και η πυραμίδα της Ίντζα στο Μεξικό; Ποιος γνωρίζει τι είναι το Μάτσου Πίτσου στο Περού; Παλιά και νέα θαύματα ενός κόσμου που συνεχώς αλλάζει.
Τάξεις: Νήπια, Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (κωδ. 0622)

21 Mαρτίου 2010
Ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται 12 χρόνων!
Πόσο καλά μας ξέρετε; Γνωρίστε μας παίζοντας και εξερευνώντας! Χάρτες, σακίδια, αποστολές... Η περιήγηση στους χώρους μας κρύβει χαρές πολλές. Είστε έτοιμοι; Ώρα για αστείρευτη δράση.
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (οικογενειακό πρόγραμμα) (κωδ. 0623)

28 Mαρτίου 2010
Πασχαλιά, Πασχαλιά με τα κόκκινα αυγά!
Μυστηριώδες, μαγικό, θεραπευτικό, πασχαλινό αλλά και οιωνός! Να μερικές μόνο από τις ιδιότητες του αυγού! Ιδιότητες γνωστές και άγνωστες, ήθη και έθιμα αλλά και πρωτότυπες κατασκευές με βάση το αυγό!
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0624)

11 Aπριλίου 2010
Χίλιες μία, χίλιες δύο ιστορίες...
...για μαγικά πέπλα και λυχνάρια, για κλέφτες και χαλιά. Ένα άρωμα Ανατολής που θα μας μεταφέρει σε άλλους τόπους και άλλες εποχές, τότε που, ως διά μαγείας, τα πάντα μπορούσαν να συμβούν!
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0625)

18 Aπριλίου 2010
Σαν στο σπίτι μου, μέσα στο σώμα μου!
Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι πολυμήχανος. Στεκόμαστε όρθιοι χωρίς να πέφτουμε, τρέχουμε και χορεύουμε, ανατριχιάζουμε ή τρέμουμε όταν κρυώνουμε, αναπνέουμε και αισθανόμαστε. Πώς και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (κωδ. 0626)

25 Aπριλίου 2010
«Είμαι η Ιμελία και δε με μέλει που είμαι γεμάτη μέλι»
Γεια σας! Είμαι η Ιμελία, η βασίλισσα μέλισσα. Ελάτε στην κυψέλη μου να σας γνωρίσω τον Λίνο, τον κηφήνα, και την Έρη, την εργάτρια. Όλοι μαζί δουλεύουμε για να γεύεστε το γλυκύτατο γλύκισμα όλων των γλυκών, το μέλι.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0627)

Θέατρο είναι...
...θεατές και ηθοποιοί, λόγος και πράξη, σιωπή και βλέμμα, κίνηση και στάση. Ένα κείμενο που ζωντανεύει πάνω στη σκηνή, ένα ρούχο που «μιλάει», ένα σκηνικό που «αφηγείται». Τελικά, τι είναι θέατρο;...
Τάξεις: Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (κωδ. 0627)

9 Mαΐου 2010
Σήμερα φιλοτεχνούμε...
Πρόσωπο φτιάξε και στολή, στο έργο σου δώσε πνοή!

Στο εργαστήρι μας πειραματιζόμαστε με πολλά και διαφορετικά υλικά και δίνουμε «σάρκα και οστά» σε μια κούκλα.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0628)

ΙΜΕ το ΡΟΜΠΟΤ
Καλώδια, κάμερες και τσιπάκια μού δίνουν ζωή. Το κεφάλι μου είναι μία οθόνη, για πόδια έχω δύο ροδάκια κι όσο για ρούχα... το πλαστικό με ντύνει. Μόνιμη κατοικία μου ο «Ελληνικός Κόσμος»! Σας περιμένω σε μια ξενάγηση μοναδική, για να σας αποκαλύψω τα μυστικά του δικού μου κόσμου!
Tάξεις: Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (κωδ. 0628)

16 Mαΐου 2010
Οι νύμφες χορεύουν γύρω από τον Νάρκισσο ενώ εκείνος καθρεφτίζεται στην όχθη του ποταμού...
Από το μύθο του Νάρκισσου μέχρι τα παρτέρια του κήπου μας, τα λουλούδια μοσχοβολούν και γιομίζουν τα σπίτια μας και τους αγρούς... Αν μέχρι τώρα δε γνωρίζατε τους μύθους και τα μυστικά των λουλουδιών και άλλων φυτών, ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψετε σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0629)

Η άλλη όψη του νομίσματος!...
Μια χελώνα ή μια κουκουβάγια, η θεά Αθηνά ή ο Μέγας Αλέξανδρος, το μυθικό πουλί της Αιγύπτου ή η αρπαγή της Ευρώπης. Κάθε νόμισμα και ένας μύθος, κάθε όψη και μια ιστορία! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα νομίσματα, την ιστορία τους και τους μύθους που πλέκονται γύρω από αυτά.
Τάξεις: Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (κωδ. 0629)

23 Mαΐου 2010
Τα πλοία έχουν ιστορίες να μας διηγηθούν...
Η τριακόντορος -το πιστό αντίγραφο αρχαίου πλοίου που έχει ρίξει άγκυρα στον «Ελληνικό Κόσμο»- σας καλεί να ταξιδέψετε μαζί της και, με καπετάνιο τη φαντασία, να ανακαλύψετε ιστορίες και άλλων καραβιών.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β' και Γ' Δημοτικού (κωδ. 0630)

Ανασκαφή για όλους... μικρούς και μεγάλους!
Γρήγορα στο σκάμμα όλοι κι ας μοιραστούν οι ρόλοι! Κάποιοι θα είναι οι αρχαιολόγοι, άλλοι οι εργάτες και κοινό όλων η ομαδικότητα και η χαρά της ανακάλυψης!
Τάξεις: Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (οικογενειακό) (κωδ. 0630)

24 Mαΐου 2010
Το καλοκαίρι έφτασε...
...και δεν έχουμε παρά να προετοιμαστούμε! Εκτός από γυαλιά, καπέλα και μαγιό, θα επιστρατεύσουμε χρώματα και πινέλα, παιχνιδιάρικη διάθεση και φαντασία. Παιδιά και γονείς ζωγραφίζουμε, παίζουμε, συζητάμε, ονειρευόμαστε! Τι κι αν ακόμη βρισκόμαστε στην πόλη;
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού (οικογενειακό πρόγραμμα) (κωδ. 0631)