Είστε από 5 έως 12 χρονών, τύποι αθλητικοί, προσέχετε πάντα τη διατροφή σας και σας αρέσουν τα αγωνίσματα; Ή μήπως τρελαίνεστε για ηρωϊκά κατορθώματα και -πού σας χάνουν πού σας βρίσκουν- ή μύτη σας είναι μονίμως χωμένη σε κάποιο βιβλίο μυθολογίας; Πώς είπατε; Διαθέτε φοβερό μουσικό αυτί και η ζωή σάς φαίνεται βαρετή και άδεια χωρίς τη μουσική; Δεν είναι ασφαλώς δυνατό να γνωρίζουμε ποια είναι τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τα ξεχωριστά ταλέντα σας, αν δεν μας τα αποκαλύψετε! Πάντως, αυτό που με ευκολία μπορεί ο κάθε μεγάλος να μαντέψει είναι ότι δεν υπάρχει παιδί που να μην αγαπά τα παιχνίδια και τα πάρτι. Έτσι, λοιπόν, εμείς στο ΙΜΕ βρήκαμε έναν τρόπο για να περνάτε αξέχαστα και πολύ δημιουργικά κάθε φορά που έχετε τα γενέθλια ή την ονομαστική σας εορτή. Εσείς δεν έχετε παρά να ενημερώσετε σχετικά τους γονείς σας και, αφού διαλέξετε το πρόγραμμα που σας κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον, να δηλώσετε συμμετοχή και να καλέσετε τους φίλους σας! Καλή διασκέδαση!

Πρόγραμμα 1ο
Τα παιδία παίζει


Το παιχνίδι στη γειτονιά είναι πια μια ανάμνηση γλυκιά, αλλά παλιά. Αλλά εσείς που έχετε την ονομαστική σας εορτή ή τα γενέθλιά σας και θέλετε να καλέσετε τους φίλους σας για ένα ξεφάντωμα... ασυνήθιστο και δημιουργικό, τι μπορείτε να κάνετε; Ελάτε στον «Ελληνικό Κόσμο» για να παίξετε με την ψυχή σας! Τι ακριβώς σας προτείνουμε; Παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά σε χρόνους περασμένους, αλλά όχι λησμονημένους: κουτσό, βόλους, σβούρες... Αλήθεια, ξέρετε πώς παίζονται; παρέα με τους μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΕ θα κάνετε μια βουτιά στο χρόνο για να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε παιχνίδια από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα! Και για... «επιδόρπιο», μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιο από τα προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας!

Πρόγραμμα 2ο
Νους υγιής εν σώματι υγιεί


Οι αρχαίοι μας πρόγονοι υποστήριζαν ότι «σε ένα κορμί γερό κατοικεί κι ένα υγιές μυαλό». Άδικο είχαν; Για σκεφτείτε τον εαυτό σας και τους φίλους σας. Πόσα «άχρηστα» για τον οργανισμό σας πράγματα καταναλώνετε κάθε μέρα; Δε λέμε βέβαια να πάψουμε εντελώς να απολαμβάνουμε διάφορες αλμυρές και πικάντικες λιχουδιές και γλυκάκια, αλλά με μέτρο, βρε παιδιά! Έπειτα, σκεφτείτε πόσο... καθιστική έχει γίνει η ζωή σας: από το θρανίο του σχολείου στο θρανίο του φροντιστηρίου κι από εκεί στην καρέκλα, στον καναπέ και στο κρεβάτι του σπιτιού σας, που τις πιο πολλές φορές είναι ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία. Κοντεύετε να πιάσετε αράχνες! Αν διαλέξετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να γιορτάσετε τα γενέθλιά σας, θα μάθετε εσείς και οι φίλοι σας, μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριόττητες και θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, ότι η άσκηση και η σωστή διατροφή δεν είναι μόνο για τον αθλητή, αλλά για κάθε έξυπνο και ζωηρό παιδί! Κι έτσι θα σας τραγουδήσουν πολλές φορές ακόμη:
«Να Ζήσεις ................ και Χρόνια Πολλά, Μεγάλος/η να Γίνεις με Άσπρα Μαλλιά!». Το... κερασάκι στην τούρτα θα είναι και εδώ η παρακολούθηση κάποιου από τα προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας.

Πρόγραμμα 3ο
Μύθοι με θεούς και ημίθεους


Τρελαίνεστε για μύθους και θεϊκά κατορθώματα; Ονειρεύεστε να μπορούσατε να γίνετε Δίας για μία ημέρα και να εξαπολύετε αστραπόβροντα ή μήπως ακαταμάχητη Αφροδίτη και να μένουν όλοι μ' ανοιχτό το στόμα μπροστά στην ομορφιά σας; Μήπως το ίνδαλμά σας είαι ο χεροδύναμος Ηρακλής; Περάστε αξέχαστα στα γενέθλια ή στην ονομαστική σας εορτή, παρακολουθώντας μια παράσταση κουκλοθεάτρου, με πρωταγωνιστές θεούς και θεές σε διάφορες μυθικές σκανταλιές! Και μη νομίζετε ότι μιλάμε μόνο για τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου. Ποιος ξέρει τι άλλες εκπλήξεις έχουν ετοιμάσει οι... παιχνιδιάρηδες μουσειοπαιδαγωγοί του ΙΜΕ. Ζήστε μαζί τους και με τους φίλους σας τις πιο απίθανες και ηρωικές μυθοπεριπέτειες! Μετά, μπορείτε να απολαύσετε και ένα από τα φοβερά ταξίδια-προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας!

Πρόγραμμα 4ο
Παίζουμε με μουσική και χορό


Από πότε παίζει και ακούει ο άνθρωωπος μουσική; Ποια ήταν τα πρώτα μουσικά όργανα που κατασκεύασε; Ποιοι είναι οι διασημότεροι μουσικοί της φύσης; Εσείς παίζετε κάποιο μουσικό όργανο; Πώς; Τραγουδάτε; Για να σας ακούσουμε! Μα από πού κληρονομήσατε αυτή την υπέροχη φωνή; Καλώς ήρθατε στο πάρτι μας! Διαλέξτε την ντάμα ή τον καβαλιέρο σας και μπείτε στο χορό! Όχι καλέ, δε θα σας χορέψουμε στο ταψί! Θα περάσουμε αξέχαστα, μαγευτικά, με παιχνίδια μουσικοκινητικά! Κι όταν κουραστούμε, θα... απογειωθούμε με τα φτερά της ιστορίας, παρακολουθώντας κάποιο από τα προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας.
Χρόνια Πολλά και πάντα Γελαστά! Σας περιμένουμε!

Η γνώμη σου μετράει!

Πέρασες τα γενέθλια ή την ονομαστική σου εορτή στον «Ελληνικό Κόσμο» επιλέγοντας κάποιο από τα παραπάνω ρπογράμματα: Γράψε μας τις εντυπώσεις σου, στείλε μας μια ζωγραφιά ή μια φωτογραφία που να περιγράφει τις μοναδικές στιγμές που έζησες! Μοιράσου μαζί μας τις καλύτερες ιδέες σου για το ποια άλλα παιχνίδια, δραστηριότητες ή θέματα θα σου άρεσε περισσότερο να παρακολουθήσεις στον «Ελληνικό Κόσμο» στη διάρκεια της εορτής σου. Ρώτα και τη γνώμη των φίλων σου! Θα περιμένουμε με αγωνία τα γράμματά σας στη διεύθυνση: «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος.

Για τα «Γενέθλια στον "Ελληνικό Κόσμο"»,
Υπόψη τμήματος Μουσειοπαιδαγωγών