Σαββατοκύριακο στον ΕΚ

Κυριακή,
5 Μαΐου 2024

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»                    






Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
e-mail: info@ime.gr Επικοινωνήστε μαζί μας






 



< επιστροφή
Βραβείο στους ιδρυτές του ΙΜΕ Λάζαρο και Ουρανία Εφραίμογλου από το Σύνδεσμο Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2001 ο «Ελληνικός Κόσμος» φιλοξένησε στους χώρους του το Σύλλογο Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η απονομή τιμητικής διάκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κ. Λάζαρο Εφραίμογλου και στη Γενική Γραμματέα του Ιδρύματος και απόφοιτη του Pierce College κα Ουρανία Εφραίμογλου για την έμπνευση και δημιουργία του ΙΜΕ. Τους παρευρισκόμενους ενθουσίασε η παρουσίαση των έργων και προγραμμάτων του ΙΜΕ από το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτρη Εφραίμογλου. Επίσης, συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία της κας Oυρανίας Εφραίμογλου, την οποία εκφώνησε ως ανταπάντηση στην απονομή Τιμητικής Διάκρισης από την Πρόεδρο του Σ.Α.Α.Κ.Ε. Δρ Καίτη Δασίου.

Χαρακτηριστικά, η κα Εφραίμογλου ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα που βρίσκεστε εδώ μαζί μας. Αισθάνομαι σαν να συναντιέμαι με τη μεγάλη μου οικογένεια. Ανάμεσά σας βρίσκονται φίλες που με συντροφεύουν σ' όλη μου τη ζωή και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ κοντά σας. Τα χρόνια που μαθήτευσα στο Pierce, το σχολείο που αγάπησα, ήταν από τα πιο ευτυχισμένα της ζωής μου. Σήμερα που ο Σύλλογος Aποφοίτων έρχεται να τιμήσει εμένα και τον άντρα μου, αναλογίζομαι πόσες φορές με είχε τιμήσει αυτό το σχολείο με τη συνέπειά του και πάνω απ' όλα με τους δασκάλους που με δίδαξαν. Χάρη στη φροντίδα, τις υποδείξεις και τις παραινέσεις τους μπόρεσα να αναπτύξω τις δυνατότητές μου».
Μετά την απονομή οι απόφοιτοι ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις του «Ελληνικού Κόσμου» «Κρόσσια, Χιτώνες, Ντουλαμάδες, Βελάδες - 4000 Ελληνικής Φορεσιάς» και «Κάθε Χρόνο Τέτοια Μέρα... Εθνικές Επέτειοι και Ιστορική Μνήμη». Η βραδιά, γεμάτη συγκινήσεις, έντονες στιγμές και αναμνήσεις, ολόκληρώθηκε με δεξίωση που προσέφερε ο Σύλλογος.



 
Πολιτική Απορρήτου copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ