Σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Κυριακή,
5 Μαΐου 2024

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»                    






Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
e-mail: info@ime.gr Επικοινωνήστε μαζί μας






 



< επιστροφή
Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος στο Λάζαρο Εφραίμογλου

Στις 12 Ιανουαρίου 1999, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους πολίτες για την προσφορά τους στο χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών. Στο πλαίσιο αυτό, απένειμε στον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κ. Λάζαρο Εφραίμογλου το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, για την προσφορά του στη διατήρηση της εθνικής συνείδησης μέσω του Ιδρύματος και τη συνεχή χρηματοδότησή του από προσωπικούς πόρους.

Επίσης, με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το ζωγράφο και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Ι. Μόραλη, το ζωγράφο και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Δημήτρη Μυταρά, την ιδρύτρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κα Ντόλυ Γουλανδρή, το γλύπτη κ. Γιάννη Παππά και τον καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Λεωνίδα Ρεσβάνη. Το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος απένειμε ο κ. Στεφανόπουλος στον τέως εμπειρογνώμονα - πρεσβευτή του υπουργείου Εξωτερικών επί βαλκανικών θεμάτων κ. Ευάγγελο Κωφό και στο ρωμανιστή - βαλκανιολόγο κ. Αχιλλέα Λαζάρου. Τέλος, με το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικος τιμήθηκε ο Ακαδημαϊκός, τέως πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής του πανεπιστημίου κ. Κων. Δεσποτόπουλος. Ανάλογες διακρίσεις απονεμήθηκαν σε οκτώ διακεκριμένους ξένους υπηκόους. Συγκεκριμένα, με τον Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής τιμήθηκε ο κ. Tomas Michael Cox, Bρετανός, ο κ. Edward O' Hara, Bρετανός και ο Dr. Luc Hoffmann, Eλβετός, με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος ο κ. D. Reinsch, Γερμανός, ο κ. R. Wuensche, Γερμανός και ο κ. R. Fagles, Αμερικανός, και με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής ο κ. Guy Saunier, Γάλλος, και ο κ. Henri Tonnet, Γάλλος.

Ο κ. Στεφανόπουλος, σε σύντομη ομιλία του, εξήρε το έργο των τιμηθέντων, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πολιτείας για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και υπογράμμισε ότι σε μια εποχή που συνηθίζουμε να επισημαίνουμε τα αρνητικά στην Ελλάδα αξίζει να θυμόμαστε και όσα θετικά υπάρχουν στην επιστήμη, τις τέχνες και τον πολιτισμό, τομείς στους οποίους οι τιμηθέντες προσφέρουν τις υψηλές τους υπηρεσίες. Επίσης, τόνισε ότι η βράβευσή τους είναι ενδεικτική, καθώς πλειάδα άλλων διαπρεπών επιστημόνων, τεχνοκρατών και καλλιτεχνών τιμούν την Ελλάδα και αξίζουν την ευγνωμοσύνη της πολιτείας.



 
Πολιτική Απορρήτου copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ